Dentiss Logo

Ermaksan’dan Dental Sektöre 3. Boyut

Ermaksan’ın Ar-Ge Koordinasyon Sorumlusu ve Yürütücüsü Fatih Pıtır, kişiye özel köprüler, çıkarılabilir kısmi protezler ve implant üretmeye imkan veren 3 boyutlu metal yazıcı ENAVISION’ı anlatırken yazıcılarda kullanılan metal tozlarının üretimi için yatırımlarına devam ettiklerini söylüyor.
29.09.2020       17.09.01

‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla çalışan Ermaksan, bugüne kadar Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer ışın kaynağı (rezonatör), ilk 3D eklemeli imalat makinesi gibi pek çok yeni teknolojiyi hayata geçirdi. Şirketin 3D yazıcıları, savunma sanayii, havacılık, dental ve biyomedikal gibi birçok sektöre hitap etmekte.

Ermaksan’ın Ar-Ge Koordinasyon Sorumlusu ve Yürütücüsü Fatih Pıtır, kişiye özel köprüler, çıkarılabilir kısmi protezler ve implant üretmeye imkan veren 3 boyutlu metal yazıcı ENAVISION’ı şu sözlerle anlatıyor: “Ermaksan olarak, eklemeli imalat teknolojileri ile ilgili yatırımlarımız 2013 yılına dayanmaktadır. Ürettiğimiz ilk makine modelimiz ENAVISION 250, üretim boyutları 250 mm x 250 mm x 300 mm olacak şekilde pazara sunuldu. ENAVISION 250, tek ve iki lazerli versiyonları ile farklı müşteri taleplerine hizmet edebilecek özellikleri, araştırma yapmaya olanak sağlayan açık parametre yapısı ile pazarda kendine yer buldu.

Araştırma yapmak isteyen firmalara, üniversitelere, araştırma merkezlerine ve özellikle ülkemizde bu teknolojiyi yoğun olarak kullanan dental sektörüne yönelik, firmamızın öz kaynakları ile geliştirilen ENAVISION 120 makinemiz ise Ø120 mm x 120 mm üretim kapasitesine sahiptir. Müşteri istekleri doğrultusunda Ø130 mm’ye artırılabilen üretim alanı ile 180 adet üyeyi tek seferde üretebilme kabiliyetine sahiptir. ENAVISION 120 özellikle dental sektörü için üretim yapılabilecek uygulamalarda kullanıma uygundur”.

Ermaksan’daki yeniliklere de değinen Pıtır, “Şirketimiz, dünyada üç boyutlu yazıcılarda kullanılan metal tozlarının üretimi kapsamında da yatırımlarına devam etmektedir. EIGA gaz atomizasyon sistemimizde titanyum tozları üretilmektedir. Titanyumun ardından ise nikel alaşım tozları, krom kobalt, paslanmaz çelik tozu gibi diğer metallerin tozlarını üretme planlarımız bulunuyor” diyor.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.