Dentiss Logo

Engelsiz Dişler için Uygulama Başlattılar

Foça Devlet Hastanesi, engelli çocuklar için “Flor Uygulaması ve Oral Hijyen Eğitimi” başlattı.
22.01.2016       13.44.56
Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteliği’ne bağlı Foça Devlet Hastanesi, engelli çocukların ileri yaşlarda daha sağlıklı dişlere sahip olmaları için okullarda “Flor Uygulaması ve Oral Hijyen Eğitimi”ne başladı.

Eğitimle engelli çocukların ileri yaşlarda daha sağlıklı diş yapısına sahip olmalarını ve ağrısız, kaliteli bir hayat sürdürebilmelerini amaçlayan Foça Devlet Hastanesi, Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü’nde engelli çocuklarla buluştu. Okul Müdürü Mürsel Varan’ın katkılarıyla gerçekleşen eğitimler, Foça Devlet Hastanesi Diş Hekimleri Ayten Kumova, Meltem Kılıçdoğan, Acil Servis Sorumlusu Hurinaz Barışık ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Nutiye Besler tarafından bir hafta arayla dört seanslık periyotlar halinde devam edecek.

Çocuklara en kolay ve etkili biçimde ulaşılabilme yolunun okullar olduğunu söyleyen Foça Devlet Hastanesi Diş Hekimi Meltem Kılıçdoğan “Sosyo-kültürel ve ekonomik şartlar nedeniyle yüksek çürük riski taşıyan çocuklarımız için okullar ağız ve diş sağlığı eğitiminde yegâne yerler olmaktadır. Bu anlamda Dünya Sağlık Örgütü de ‘Okul Tabanlı Koruyucu Programları’ önermekte ve bu programlara önem vermektedir. Öğretmenler ise çok önemli bir rol-model oluşturmaktadır. Dişlere ‘Yüzeysel Florid’ uygulanması direnç kazandırma yöntemlerinden biridir. Çocuklar için uygulaması kolay jel, gargara, vernik gibi çeşitli formlarda olduğu gibi çilekli, vişneli, naneli ve portakallıları da mevcuttur. Uygulama süresi 2-4 dakikadır. Tedavi esnasında diş üzerinde florid birikimi ilk dakikada gerçekleşmeye başlar” diye konuştu.

Ağız ve diş sağlığının önemine değinen Foça Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç da “Özel engelli eğitim merkezlerinde ilk kez başlattığımız flor uygulaması ile çocukların ve ailelerin çok memnun kaldıklarını gördük. Talepler doğrultusunda hem eğitimlerimize hem de flor uygulama seanslarına devam edeceğiz. Ilıpınar Reha Midilli Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürlüğü’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.