Dentiss Logo

Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Mimar İmzası

Farklı yapı tipolojilerinde birçok projeye imza atan Mimar İpek Baycan Magriso, son olarak Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ni tasarladı. Yapı, iki ana bloğun arsanın çeperlerine paralel yerleşerek yükselmesinden oluşuyor.
30.08.2021       14.18.55

İpek Baycan Architects imzası ile çalışmalarını sürdüren Mimar İpek Baycan Magriso’nun tasarımını gerçekleştirdiği Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, arsa oturumunda bağlamı ile hassas bir ilişki kuruyor. Yapı, iki ana bloğun arsanın çeperlerine paralel yerleşerek yükselmesinden oluşuyor. İşlevlerine göre ayrışan iki kütlenin kompozisyonunda kontrast malzeme ve dokular dikkat çekerken, farklı çeperlere hizalanan kütleler arasında kalan şeffaf bölüm yatay sirkülasyona ayrılarak muayene odaları ile kamusal alanları birbirinden ayırıp mahremiyet sağlıyor.

Bünyesinde bir ameliyathane ile 14 ağız ve diş sağlığı muayene odası bulunduran poliklinikte VIP kliniklerin ve hasta odalarının da yer aldığı ikinci kat sayesinde donanımlı bir ağız ve diş sağlığı merkezi oluşturulmuş. Her bir kata ait geniş bekleme alanları ikincil bir koridor ile muayene odalarının doktor dolaşımından ayrılmasını sağlıyor. Düşey sirkülasyonun direkt bağlandığı bekleme alanları ziyaretçilerine sıcak ve interaktif bir ortam sunarken yapının teras katında yer alan personel donatıları hekimlerin ve çalışanların ihtiyaçlarını karşılar nitelikte tasarlanmış.

REKLAM

Ana prensipte iki bölüme ayrılan yapı, cephede kurgulanan taş-cam kompozisyonu ile bir kez daha ayrılıyor. Giydirme cam cepheler alışılmış kullanımının aksine farklı açıklıklar tanımlaması ile öne çıkıyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.