Dentiss Logo

EDAD’dan Estetik Kompozit Dolgu Kursu

Estetik Diş Hekimliği Akademisi Derneği (EDAD), 10 Ocak’ta Mersin’de “Anterior Estetik Kompozit Dolgular” başlığında uygulamalı bir kurs düzenledi. Dr. Birgül Metin Yeruşalmi tarafından verilen kursta konuyla ilgili son bilimsel çalışmalar ve güncel bilgiler sunuldu.
14.01.2014       11.16.03
Derneğin Mersin Temsilciliği tarafından organize edilen ve 11 diş hekiminin katıldığı kursta gündeme alınan maddeler şunlar oldu: anterior bölgede kompozit dolgularla ilgili son bilimsel araştırmalar ve klinik deneyimlerle bu malzemelerin endikasyonları, renkle ilgili dikkat edilmesi gereken detaylar, minimum kavite preparasyonları, bizotaj ne kadar yapılmalı-yapılmalı mı, adesiv teknikleri, yüzey anatomisi ve cilalama ile ilgili bilgiler.

Kursta katılımcı hekimlerle anterior bölgede bazen porselen venerlere veya kuronlara alternatif olarak kompozit dolgularla da oldukça başarılı estetik restorasyonlar gerçekleştirilirken bu tür dolguların günümüz teknolojisi ile optik özellikleri, dayanıklılıkları, kullanım kolaylıkları ve cilalı yüzeyini uzun süre koruyabilmeleri gibi özelliklerinin daha da gelişmiş durumda olduğunun paylaşılması amaçlandı.

Uygulama kısmında ise direkt çalışma modeli üzerinde Class IV kırık bir dişin anatomik tabakalama tekniği ile restorasyonu yapıldı. Bunun yanı sıra mock-up uygulaması, silikon anahtar hazırlığı, bizotaj ve minedentin – traslucent effektler – opelasan effektlerle restorasyon yapımı, kontakt ile ilgili detaylar ve cilalama da uygulandı.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.