Dentiss Logo

Dünyada, Eğitim için İmplant Ürettiren Kaç Akademi Var?

Dental implantoloji konusundaki eğitimler, implant firmalarının ürünlerine göre şekilleniyor. Dünyada ilk kez VESTA Akademi, kendi implantlarını ve cerrahi setlerini ürettirerek eğitimi, markadan bağımsız hale getirdi.
14.04.2021       14.33.45

Diş hekimliğinde mezuniyet sonrası eğitimlerin öncüsü VESTA Akademi, dental implantoloji konusunda düzenlediği kursları bir üst seviyeye taşıdı. Deneyimli eğitim kurumu, VESTA Dental İmplantoloji Okulu’nu hayata geçiriyor. Eğitimler için özel implant setleri ürettiren VESTA, implantoloji kurslarını markadan bağımsız hale getirerek bir ilke imza attı.

Dental implantoloji konusundaki eğitimler, implant firmalarının ürünlerine göre şekilleniyor. İlk kez VESTA Akademi, kendi implantlarını ürettirerek eğitimi, markadan bağımsız hale getirdi. Vestiyer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi Bülent Manav konu hakkında, “VESTA Dental İmplantoloji Okulu’nu, bir markanın implant sistemini değil implantolojiyi öğretmek için tasarladık. Eğitim için özel ürettirdiğimiz implantlar, diş hekimlerinin kliniklerinde kullanacağı gibi özel kutularında sunuluyor. İmplantı kutusundan çıkartmak, steril bir şekilde ağıza uygulamak için gerekli prosedürleri takip etmek, eğitimi daha verimli hale getiriyor. Her implant markasının setleri ve bu setlerin uygulanma sistemleri birbirinden farklı olduğundan, tek bir markaya bağlı kalmamak katılımcılar için daha avantajlı” dedi

Diş Hekimi Bülent Manav, markalı implantlar ile yapılan eğitimlerde, firmaların getirdiği sınırlı sayıda implantın kullanıldığına dikkat çekerek “VESTA Dental İmplantoloji Okulu eğitimlerinde bir kısıtlama yok. Eğitim yapılan kadavranın uygunluğuna göre, katılımcı diş hekimlerine istedikleri kadar implant yerleştirme fırsatı veriyoruz” diyor.

Her Yıl Yerleştirilen Dental İmplant Sayısı Milyonları Buluyor

Dental implantlara gösterilen ilgi her yıl artıyor. Doğum oranlarının azalıp dünya nüfusunun hızla yaşlanması, diş hastalıklarındaki artışı da beraberinde getirmekte. Hastaların, dental implantlardan uzak durma sebepleri arasında olan yüksek maliyetler ise implant pazarının büyümesi ve rekabetin artması ile dengelenme yolunda. Dünya çapında yapılan dental implant uygulamalarının 2021 yılında 58 milyona ulaşacağı tahmin ediliyor. Satılan implantlar alındığı yıl kullanılmayabileceğinden bu konuda sağlıklı bir istatistik bulmak kolay değil, ancak pazarın hızla büyüdüğü aşikar. Yapılan tahminler, dental implant pazarının her yıl ortalama yüzde 10 civarında büyüdüğüne işaret ediyor. Siz de geometrik olarak büyüyen implantoloji dünyasında yerinizi almak isterseniz VESTA Dental İmplantoloji Okulu iyi bir alternatif.

Haber: Elvan Genç (VYG)

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.