Dentiss Logo

DSÖ, Ağız ve Diş Sağlığı Çalışanları için 3 Animasyon Yayınladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağız ve diş sağlığı personelleri için Covid-19 enfeksiyonunu önlemeye yardım edecek bilgiler içeren 3 animasyon yayınladı. Videolar 3-7 dakikalık sürelerde koruyucu uygulamaları açıklıyor.
03.02.2021       12.37.00

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), ağız sağlığı personelinin enfeksiyon kontrol eğitimi için tasarlanmış üç kısa animasyon videosu yayınladı. Ağız ve diş sağlığı çalışanları, hastalarıyla yakın temas halinde çalıştıkları, tükürük, kan ve diğer vücut sıvılarına maruz kaldıkları için yüksek risk altında. Dolayısıyla hem kendilerinin hem de hastaların güvenliği için enfeksiyon tedbirlerini yükseltmek bir gereklilik.

DSÖ’nün yeni yayınladığı 3 kısa animasyonun süreleri, 3-7 dakika arasında değişiyor. İngilizce olarak hazırlanan videoların Arapça, Çince, Fransızca, Portekizce, Rusça ve İspanyolca versiyonlarının da yayınlanması bekleniyor.

2020'de yayınlanan kılavuza dayalı olarak üretilen videolar, öncelikle ağız sağlığı ekiplerine yönelik enfeksiyon önleme ve kontrol eğitimlerinde kullanılmak üzere tasarlandı. Kamu ve özel sektörde ağız sağlığından sorumlu çalışanlar ve bunlara yardımcı personeller için tasarlanmış animasyonlarda, diş tedavisi gören hastalar da faydalı bilgiler bulabilir.

Üç kısa animasyonda, randevu almak için arayan hastaların yönlendirilmesi ve kabulü, tedavi öncesinde ve sırasında sağlık personelini korumak için alınması gereken önlemler, ağız sağlığı tesislerinde yüzey, ekipman ve aletlere uygulanacak temizlik, dezenfeksiyon ve sterilizasyon prosedürleri yer alıyor.

Haber: Elvan Genç (VYG)

 

 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.