Dentiss Logo

Doktor ve Diş Hekimlerinin E-Makbuz İşlemlerini Kolaylaştıran Uygulama

Temmuz ayından itibaren serbest meslek mensubu doktorların e-SMM (elektronik serbest meslek makbuzu) düzenlemeleri zorunlu hale geldi. Yenilikçi bir e-iş uygulaması olan Ovinot, pandemi döneminde iş yükü artan doktor ve diş hekimlerinin e-makbuz işlemlerini kolaylaştırıyor.
16.10.2020       12.04.17

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’deki doktorların yüzde 18,2’si, diş hekimlerinin ise yaklaşık olarak yüzde 51’i özel sektörde hizmet veriyor. Pandemi döneminde hastanelere gitmekten kaçınan pek çok kişi kontrol, muayene ya da diş tedavileri için serbest çalışan doktorları ve diş hekimlerini tercih etti. Bu olağanüstü durum, hekimlerin işleriyle ilgili beyan etmek zorunda oldukları resmi belge işlemlerini de artırdı.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından yayımlanan 509 sayılı tebliğ ile 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren serbest meslek mensubu doktorların e-SMM (elektronik serbest meslek makbuzu) düzenlemeleri zorunlu hale geldi. Bir e-iş uygulaması olan Ovinot, doktor, diş hekimi, avukat, mali müşavir gibi serbest meslek sahiplerinin e-makbuz işlemlerini tahsilat aşamasıyla birlikte kolayca yönetme yetkinliği sağlamak amacıyla geliştirildi.

Serbest meslek mensubu doktorlar Ovinot sayesinde, makbuz kesme, gönderme, saklama, makbuzlarını kredi kartı veya banka hesabıyla (havale/EFT) tahsil etme, kalan alacakların tahsilatının otomatik takibi, banka hesap hareketlerini takip edebilme gibi işlemleri hızlı, güvenli ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilecek. Doktorlar, Ovinot’un mobil uyumlu ve web tabanlı bir uygulama olması özelliği sayesinde de zaman, mekân ve cihaz fark etmeksizin, tüm mali belge süreçlerini entegre ve otomatik bir şekilde kolaylıkla yönetebilecek.

Doktorlar Zaman Kazanacak

Ülkemizde doktorların zamana karşı bir yarış içerisinde olduğunu belirten Ovinot CEO’su Yüksel Samast, “İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde, hekimlerimizin vaktinin ne denli kıymetli olduğunu daha iyi anladık. Doktorların vakitlerini daha verimli yönetebilmeleri için uzun bir Ar-Ge sürecinden sonra Ovinot’u kullanıma sunduk. Ovinot’un en büyük özelliği, makbuz kesmek, tahsilat, hesap bakiyesi takibi gibi tüm süreci tek bir uygulamada, kolaylaştırılmış adımlarla yapılabilmesini sağlaması. Ovinot, serbest meslek mensuplarının muhasebe ile ilgili resmi evrak işlemlerini kolay bir şekilde kendilerinin yürütebilmesi için tasarlandı. Doktorlarımız finansal süreçlerini Ovinot ile hızlı ve kolayca yönetirken, işlerine ve hastalarına daha fazla zaman ayırabilecek.” açıklamasında bulundu.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.