Dentiss Logo

Doktor Adaylarına İthal Kadavra Geliyor

Tıp eğitimi için büyük önem taşıyan; ancak bulunmasında sıkıntı çekilen kadavra ithaline izin çıkıyor. Kadavra gibi kadavra parçasına da ithalat imkânı sağlanacak.
22.10.2013       15.02.22
Yurt içinden gerekli kadavra bağışının gelmemesi nedeniyle maket üzerinde eğitim gören tıp öğrencileri Meclis Genel Kurulu’nda ele alınmaya başlanacak Torba Kanun yasalaştığında gerçek organlar üzerinde eğitim imkânına kavuşacak. Kadavra gibi, kadavra parçasına da ithalat imkânı sağlanacak.

Tam Gün Yasası’nın yeni halinin de yer alacağı Torba Yasa Tasarısı’nın önemine işaret eden doktor kökenli Manisa Milletvekili ve Meclis Sağlık Komisyonu Üyesi Muzaffer Yurttaş, bu sayede organ nakillerinin altyapısının da kolaylaşacağını savundu.

Organ Nakli Koordinatörleri Derneği’nin verileri, 2005’te yüzde 75 olan kadavradan organ bağışının 2012’de yüzde 23’e kadar gerilediğini gösteriyor. Avrupa’da ise bu oran yüzde 85’i buluyor.


Kaynak: Akşam


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.