Dentiss Logo

DİŞSİAD İDEX 2016 Fuar Hedefini Büyüttü

DİŞSİAD’ın desteği ile CNR’ın düzenlediği ve CNR EXPO fuar alanında gerçekleştirilen İDEX fuarına ait protokol 26 Ağustos tarihinde yenilendi.
29.08.2014       15.07.57
İçinde bulunulan konjöktürü de dikkate alan CNR ve DİŞSİAD yetkilileri, 2016 yılından itibaren her yıl düzenlenmesine karar verdikleri fuar ile ulusal ve uluslararası düzeyde 2014’te yakalanan başarının artarak devam ettirilmesi konusunda hemfikir kaldılar. Yenilenen gelecek hedeflerine paralel düzenlenen yeni protokol CNR Fuarcılık Genel Merkezi’nde CNR ve DİŞSİAD yetkililerinin katıldığı tören ile 26 Ağustos’ta imzalandı.

2014 yılında 12.si gerçekleştirilen fuarın kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten CNR Expo Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda EREM; yakalanan bu başarının bir tesadüf olmadığını DİŞSİAD ve CNR’ın yoğun çabalarının unutulmaması gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca ağız ve diş sağlığı sektörünün önemini belirterek, yeniliklere ve sağlıktaki gelişen yeni teknolojilere ev sahipliği yapmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. 2016 yılından itibaren her yıl düzenlenmesi kararlaştırılan fuarın çalışmalarına şimdiden başlanılması talimatını veren Erem, 2016 yılı için başarı çıtasının geçmişle kıyaslanamayacağına vurgu yaptı.

Yeni bir dönemin başladığını belirten DİŞSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Namık K. Sönmez ise 2014 yılında gerçekleştirdikleri fuar ile 700 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yapmanın ülkemiz adına kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirtti. 9.000 ziyaretçiyi aşkın ağız diş sağlığı sektörü mensubuna ev sahipliği yapmanın onur kaynağı olduğunu belirten Sn. SÖNMEZ, 2016 yılı için çalışmaların şimdiden başlatılarak ulusal ve uluslarası düzeyde toplamda 15.000 ziyaretçiyi hedeflediklerini belirtti.

İmza töreninde ayrıca CNR’ı temsilen Alkan Usta, Cem Özkan ve Serkan Aydın ve DİŞSİAD Yönetim Kurulu üyeleri, Yusuf H. Arpacıoğlu, Erol Soydan ve Erkan Uçar da hazır bulundular. “İDEX 2016’ya Giderken” başlıklı hedefler ve nasıl gerçekleştirileceği hakkında bilgiler veren CNR Genel Müdürü Alkan Usta; uluslararası kuruluşlarla yaptıkları görüşmeler hakkında bilgiler paylaştı. 2016 İDEX fuarından çok umutlu olduğunu ve ilginin beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğinden bahseden Usta, uluslararası ticaret odaları ve derneklerin bugünden göstermiş oldukları ilgiden memnuniyetini dile getirdi. Yerli yatırımcılar için de fırsatların artırılması yönündeki beklentilerini anlatan Yusuf H. Arpacıoğlu ise, 2014’te gelinen noktanın 2016’ya ışık tuttuğunu ve 2016 yılında yerli üretici için fuarın öneminin yadsınamaz olduğundan bahsetti. Yabancı ziyaretçilerin çok çeşitli ülkelerden gelmesinin kendisini heyecanlandırdığından bahseden Erol Soydan; ülkemizin sağladığı büyüme ve ağız diş sağlığında bölgemizin öneminin her geçen gün arttığı ve bu başarıda İDEX Fuarı ile katkılarının bulunmasından memnuniyetini dile getirdi. Avrupa’da düzenlenen fuarlar arasında İDEX ile alanında 2. sırada yer aldıklarından bahseden Erkan Uçar ise hedeflerinin 2016 ile Dünya 2.liği olduğunu belirtti.

2014 yılında CNR EXPO fuar alanında gerçekleştirilen İDEX 2014 fuarı ile 9.000 toplam ziyaretçi, 700 yabancı ziyaretçi, ulusal ve uluslararası 180 katılımcı firmaya ev sahipliği yapılmış ve yaklaşık 40 milyon $ işlem hacmine ulaşılmıştı.

14-17 Nisan 2016 yılında CNR EXPO fuar alanında gerçekleştirilecek IDEX 2016 fuarı için 15.000 m2 alanda 3.000’i yabancı olmak üzere toplam 15.000 ziyaretçi, yerli/yabancı 250 katılımcı firma ile 100 milyon $ işlem hacmi hedefleniyor.








YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.