Dentiss Logo

Dişmat’tan Teknisyenlere Özel Eğitim Laboratuvarı

Dişmat, diş teknisyenlerinin yeni teknolojilerden faydalanması için eğitim laboratuvarı açtı. Vita ile ortak çalışma sonucunda açılan laboratuvarda hem Türkiye’deki hem Orta Doğu’daki teknisyenlere eğitimler verilecek.
04.02.2015       18.09.03
Türkiye’deki diş teknisyenlerine daha iyi bir eğitim imkânı sunmak amacı ile tam donanımlı bir eğitim laboratuvarı kurma hedefinde olan Dişmat yetkilileri Aksu Trakyalı ve Dr. Öğün Trakyalı, bu hedeflerini Nişantaşı’nda açtıkları yeni eğitim laboratuvarı ile gerçekleştirdi.

Vita ile ortak çalışma yapan Dişmat, bu laboratuvarda hem Türkiye’deki diş teknisyenlerine eğitim verecek hem de Vita’nın Orta Doğu’daki teknisyenler için vermek istediği eğitimleri bu laboratuvarda düzenleyecek.

29 Ocak’ta yapılan açılışta Vita Bölge Müdürü Sanjiv Gimmini ve Proje Koordinatörü Patrick Bayer de Dişmat’ın yanında bulundu. Başarı ile gerçekleştirdikleri hedeflerinin Türkiye dental sektörüne katacağı faydanın mutluluğunu yaşayan Dişmat Yönetim Kurulu Başkanı Aksu Trakyalı, “Hedefimiz Türkiye’deki diş teknisyenlerine daha iyi bir eğitim imkânı sunmak için tam donanımlı bir eğitim laboratuvarı kurmaktı. Sadece malzemeyi satmak ya da pazarlamak değil malzemenin doğru şekilde doğru yerde nasıl kullanılması gerektiğini öğretmek çok önemli. Çünkü Türkiye’de diş teknisyenliği bir sınıf atladı ve artık neredeyse Avrupa koşullarına ulaştık. Durum böyle olunca bilgiye açlık ortaya çıktı. İnsanlar artık standart iş yapmak istemiyorlar. Daha bilinçli ve yüksek kalitede iş yapmak istedikleri için sürekli eğitim verilmesinin çok önemli olduğunu gördük.

Vita’nın yetkilileri ile konuştuğumuzda onların da Orta Doğu bölgesindeki teknisyenleri eğitebileceği bir laboratuvar arayışı içinde olduklarını öğrendik ve bu laboratuvarı aynı zamanda Orta Doğu bölgesindeki teknisyenleri eğitmek için de kullanalım fikri ortaya çıktı. Orta Doğu’dan gelecek teknisyenler için Almanya’ya gitmektense Türkiye’nin yeri lojistik olarak daha iyi. Dolayısı ile Vita’nın eğitimlerini burada vermesi fikri mantıklı bir karar oldu.

Bu laboratuvarda diş hekimlerine de eğitim verilecek ama ağırlıklı eğitimler diş teknisyenleri için yapılacak. Laboratuvarımız hem uygulamalı hem teorik eğitimlerin verilebileceği şekilde dizayn edildi. Şu anda 8 kişilik uygulamalı bir eğitim alanımız, 25 kişilik de teorik eğitim verebileceğimiz salonumuz var. En son teknolojileri kullanarak gerek CAD-CAM gerekse diğer klasik çalışmalardaki eğitimlerimizi burada sürdüreceğiz.

Vita, Türkiye’deki dental sektörün Avrupa ayarında olduğunu gördü. Onlarla yaptığımız bu anlaşma Dişmat’ın da önünü açmış oldu. Biz de Orta Doğu bölgesinde bir örnek teşkil etmiş olacağız. Bu da bizi çok mutlu eden bir olay. Avrupalılar Türkiye’nin sektörde geldiği noktayı görüyor ve bundan faydalanmaktan da geri kalmıyorlar.” Açıklamalarında bulunarak düşüncelerini bizimle paylaştı.






Haber&Fotoğraf: Elif TAMAN




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.