Dentiss Logo

Dişhekimliği Dergisi’nin 82. sayısı yayınlandı

Her sayısında farklı bir kapak konusunu işleyen ve dişhekimleri tarafından büyük ilgiyle okunan Dişhekimliği Dergisi’nin 82. sayısı yayınlandı. Çeşitli dişhekimliği fakültelerinden akademisyenler tarafından hazırlanmış makalelerin yer aldığı derginin kapak konusunu “Dişhekimliğinde zirkonya” oluşturuyor.
22.09.2008       10.14.22

Her sayısında farklı bir kapak konusunu işleyen ve dişhekimleri tarafından büyük ilgiyle okunan Dişhekimliği Dergisi’nin 82. sayısı yayınlandı. Çeşitli dişhekimliği fakültelerinden akademisyenler tarafından hazırlanmış makalelerin yer aldığı derginin kapak konusunu “Dişhekimliğinde zirkonya” oluşturuyor.

 

Derginin kapak konusu çerçevesinde, Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Atilla Sertgöz ile Dr. Ayşe Koçak tarafından hazırlanan “Dişhekimliğinde Zirkonyum”isimli makale ile Dişhekimi Eşref Bildir ve Diş Teknisyeni Hikmet Şengül’ün “Zirkon köprülerin doğal diş ve implant üst yapılarında kullanımı” isimli çalışma yer alıyor.

 

Her sayısında olduğu gibi derginin 82. sayısında da kapak konusundan bağımsız makalelere yer veriliyor. Dişhekimliği Dergisi’nin bu sayısında farklı konularda yayınlanan şu makaleler bulunuyor.

 

İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Figen Seymen, Dr. Başak Kızıltan Eliaçık ve Araştırma Görevlisi Dişhekimi Aslı Patır’ın beraber hazırladıkları “Konjenital diş eksikliği”, Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Betül Kargül tarafından kaleme alınan “Erken çocukluk dönemi çürükleri (1) (Tanımı, etyolojisi, risk faktörleri)”, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nden Doç. Dr. Alper Tukay ile Dişhekimi Ece Özlem’in “Laminate veneer”, Atatürk Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Oral Diagnoz ve Radyoloji AD’den Doç. Dr. H. Murat Akgül, Araş. Gör. M. Akif Sümbüllü ve Prof. Dr. Abubekir Harorlı üçlüsü tarafından hazırlanan “Dişhekimliğinde konik ışınlı bilgisayarlı tomografi (CBCT) tedavisi ve klinik uygulamaları”, İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Total Parsiyel Protezi BD’den Prof. Dr. Necat Tuncer ve Dok. Öğrencisi Sezin Tokmak’ın “Geriatrik hastalarda koruyucu tedaviler”, Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Kemal Ünsal’a ait “İmplant üstü hareketli protezler: Nelere dikkat edilmeli, kazanç-kayıp faktörlerinin gözdem geçirilmesi”, Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hesna Sazak Öveçoğlu ve Dişhekimi Emre İriboz’un ortaklaşa olarak hazırladıkları “Direkt pulpa kuafajında lazerin kullanımı: Olgu sunumu”.

 

Derginin “Vakalarınızı Paylaşıyoruz” bölümünde, İstanbul’da serbest dişhekimi olarak çalışan Önder Çalışkan’nın “Klinisyen dişhekimi gözünden varyasyonlu kanallar”, Dişhekimi Eşref Bildir’in “Metal destekli porselen, metal desteksiz tek kuron işle yenilendi”, Dişhekimi Mahmut Demirkan ile Dr. Fatma Mantıcı tarafından hazırlanan “Gülmekten korkmayın” isimli vakaları okurların ilgisini çekecek.

 

Yine her sayısında dişhekimlerinin bilgilerini tazelemelerini sağlayacak kahve molası sayfasında Ankara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadullah Üçtaşlı tarafından hazırlanan bir test bulunuyor. Ayrıca İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi’nden Prof. Dr. Meral Ünür tarafından hazırlanan ve 4 yılı aşkın bir süredir düzenli olarak yayınlanan “Ödüllü vaka tartışması”nda ilgi çekici bir vaka okuyucularla paylaşılıyor.

 

İlki Dişhekimliği Dergisi’nin 81. sayısında yayımlanan “Mekan tasarım” bölümünün ikincisinde Dentan Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği tanıtılıyor. Dentan’ın sahibi Dr. Tankut Gürsoy ile yapılan söyleşide, özellikle klinik açmayı planlayan dişhekimleri için önemli ipuçları yer alıyor. Derginin dental haber sayfalarında ise firmaların en yeni ürünleri tanıtılıyor ve dişhekimliğinden en son haberlere yer verilyor.

   


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.