Dentiss Logo

Dişhekimliği Dergisi’nin 78. sayısı yayınlandı

Her sayısında farklı bir kapak konusunun işlendiği ve bu kapak konusu çerçevesinde ülkemizin önde gelen öğretim üyelerinin makaleleri ve röportajlarının yer aldığı Dişhekimliği Dergisi’nin 78. sayısının kapak konusunu son yıllarda görülme sıklığı hızla artan oral kanserler oluşturuyor.
09.01.2008       17.15.28

Her sayısında farklı bir kapak konusunun işlendiği ve bu kapak konusu çerçevesinde ülkemizin önde gelen öğretim üyelerinin makaleleri ve röportajlarının yer aldığı Dişhekimliği Dergisi’nin 78. sayısının kapak konusunu son yıllarda görülme sıklığı hızla artan oral kanserler oluşturuyor.

 

Derginin bu sayısında oral kanserler konusunda yaptığı çalışmalarla Türkiye’de ve dünyada tanınmış olan İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları BD Başkanı ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Tanyeri ile yapılmış röportaja ve “Oral Kanserlerin Etyolojisinde Travmanın Rolü” başlıklı bir makalesine yer veriliyor. Ayrıca İ.Ü. Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları BD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Ünür’ün “Oral Kanserlerde Tedavi ve Tedavide Son Yenilikler”, İ.Ü. Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları BD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsüm Ak’ın “Oral Kanserlerin Klinik Görünümü ve Teşhis Metodları” başlıklı makaleleri kapak konusu çerçevesinde okuyucuya sunuluyor. Yine kapak konusu çerçevesine Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları Cerrahisi AD Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sevtap Günbay ve Bahar Sezer’in “Oral Kanserler”, İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi  Protetik Diş Tedavisi AD, Çene Yüz Protezleri BD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülümser Evlioğlu ve Dr. Meltem Özdemir-Karataş’ın “Edinsel Oral Defektlerde Rehabilitasyon”, Başkent Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız Diş Çene Hastalıkları AD Adana Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Ülkem Cilasun’un “Oral Kanserlerin Etiyolojileri, Risk Faktörleri ve Korunma Yolları” başlıklı makaleleri de kapak konusu kapsamında yayınlanmış.

 

Her sayısında olduğu gibi 78. sayısında da kapak konusunun dışında dişhekimliğinin çeşitli konularına ilişkin makaleler de bulunuyor. Derginin bu sayısında farklı konularda yayınlanan şu makaleler bulunuyor. İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Ağız-Diş Çene Hastalıkları ve Cerrahisi AD Öğretim Üyesi Deniz Fırat ve Dr. Yiğit Şirin tarafından hazırlanan “Sterilizasyon ve Dezenfeksiyon: Dişhekimliği Koltuklarının Su Yollarının Temizliği”, İstanbul Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Pedodonti AD Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gamze Aren ile birlikte Stajyer Dişhekimi Amjad Asi, Doktora Öğrencisi Dişhekimi Didem Öner Özdaş tarafından hazırlanan “Yer tutucular ve hasta memnuniyeti üzerine bir çalışma”, Bakırköy Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Hastenesi’nden Dr. Teoman Akçay’ın hızırladığı “Erüpsiyon (Diş Sürmesi) problemleri” ve Hacettepe Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi AD Başkanı Prof. Dr. Sevil Gürgan ve Araştırma Görevlisi Dişhekimi Esra Yazıcı tarafından hazırlanan “Güncel Diş Beyazlatma Yöntemleri”.

 

Yine her sayısında dişhekimlerinin hem bilgilerini tazelemek hem de okurken dinlenmelerini sağlayacak kahve molası sayfalarında da ilgi çekici test, anı ve kitap tanıtımları bulunuyor. Ayrıca Prof. Dr. Meral Ünür tarafından hazırlanan ve 4 yılı aşkın bir süredir düzenli olarak yayınlanan “Ödüllü vaka tartışması”nda ilgi çekici bir vaka okuyucularla paylaşılıyor.  


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.