Dentiss Logo

Dişhekimleri Meclisi Toplanıyor

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), meslektaşlarını sorunlara beraber çözüm üretmek için buluşmaya davet ediyor. Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde 4 Ocak 2023’te gerçekleşecek olan ilk toplantıda, özel sağlık kuruluşlarında ücretli çalışan diş hekimleri bir araya gelecek.
26.12.2022       12.17.41

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), diş hekimlerinin farklılaşan sorunlarını, birlikte tartışıp çözüme kavuşturmak ve güçlü kampanyalar oluşturabilmek için diş hekimlerini buluşmaya davet ediyor. Çağrı metninde “Toplumun ağız diş sağlığı hizmetlerine erişim hakkı ile diş hekimlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi birlikte ele alınmalıdır. Sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması, hekimin çalışma şartlarının iyileştirilmesi ile mümkündür” deniyor.

Çağrıda, diş hekimlerinin çalışma koşullarının giderek ağırlaştığına işaret edilirken, plansız fakültelerin sayısının arttığına, istihdam politikalarının yanlışlığına ve özel sağlık kuruluşlarında, çoğunlukla özlük haklarının görmezden gelindiğine vurgu yapıldı.

Çalışılan sağlık kurumlarının statüsüne ve şartlarına göre, diş hekimlerinin sorunlarının farklılaştığının altı çizilirken, diş hekimlerinin 4 ana grup oluşturduğu belirtiliyor. Bu gruplar, özel sağlık kuruluşlarında ücretli çalışanlar, muayenehane ve klinik sahipleri, kamuda çalışanlar ve zincir ADSM sahibi diş hekimleri olarak sıralanmakta.

Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde, 4 Ocak 2023’te saat 19.00-22.00 arasında gerçekleşecek olan ilk toplantıda, özel sağlık kuruluşlarında ücretli çalışan diş hekimlerini buluşturacak meclis için katılım formuna buradan ulaşılabilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.