Dentiss Logo

Dişhekimi Sorumluluğu - Yasal ve Etik Açıdan

Yayıncı: Vestiyer Yayın GrubuYazar: Prof. Dr. Abubekir Harorlı, Yrd. Doç. Dr. Murat Akgül, Yrd. Doç. Dr. Saadettin DağıstanlıBasım Tarihi: Haziran 2005Atatürk Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abubekir Horarlı, Yrd. Doç. Dr. H. Murat Akgül ve Yrd. Doç. Dr. Saadettin Dağıstanlı, dişhekimlerinin, kanun ve vicdan karşısındaki konumunu ayrıntılı bir şekilde tartışarak ortaya koyuyor.
20.11.2007       15.14.14

Yayıncı: Vestiyer Yayın Grubu

Yazar: Prof. Dr. Abubekir Harorlı, Yrd. Doç. Dr. Murat Akgül, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Dağıstanlı

Basım Tarihi: Haziran 2005


Atatürk Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Abubekir Horarlı, Yrd. Doç. Dr. H. Murat Akgül ve Yrd. Doç. Dr. Saadettin Dağıstanlı, dişhekimlerinin, kanun ve vicdan karşısındaki konumunu ayrıntılı bir şekilde tartışarak ortaya koyuyor.


Dişhekimi – hasta ilişlerinde yasal ve etik sorumluluk merkezinde işlenen konu, sağlık uygulamalarında kusurlu davranışların da ele alınmasıyla daha kapsamlı bir hale dönüştürülüyor.


Ayrıca, dişhekiminin yasalar karşısındaki sorumluluğu; cezai sorumluluk, hukuki sorumluluk, idari sorumluluk ve mesleki sorumluluk açılarından değerlendiriyor.


“Dişhekimi Sorumluluğu”, mesleğini icra etmekte olan her dişhekiminin mutlaka okuması ve sürekli olarak elinin altında bulundurması gereken bir kitap.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.