Dentiss Logo

Diş Teknisyenliğine Dair Yenilikler 4. LabArt Diş Teknisyenleri Bilimsel Kongresi’ndeydi

4. LabArt Diş Teknisyenleri Bilimsel Kongre ve Sergisi yerli ve yabancı konuşmacıların katılımı ile gerçekleştirildi. Kongrenin açılış seremonisine dental sektörün temsilcileri ile diş hekimliği ve diş teknisyenliği alanındaki mesleki birlik ve odaların yöneticileri de katıldı.
10.03.2020       14.31.38
4. LabArt Diş Teknisyenleri Bilimsel Kongre ve Sergisi, Diş Teknisyenleri Dernekleri Federasyonu tarafından, 07-08 Mart 2020 tarihleri arasında Hilton İstanbul Bakırköy Otel’de düzenlendi. Federasyon Başkanı Bülent Eroğlu ve Bilimsel Komite Başkanı Prof. Dr. Aslıhan Üşümez’in ev sahipliği yaptığı kongrede yerli ve yabancı konuşmacıların sunumları, katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi.

Kongrenin açılış seremonisine dental sektörün temsilcileri ile diş hekimliği ve diş teknisyenliği alanındaki mesleki birlik ve odaların yöneticileri de katıldı. Türk Diş Hekimliği Birliği Başkanı Prof. Dr. Atilla Stephan Ataç, İstanbul Diş Hekimleri Odası Denetleme Kurulu Başkanı Yaşar Baytak, İstanbul Diş Teknisyenleri Odası Başkanı Muharrem Değerli, Ankara Diş Teknisyenleri Odası Başkanı Kenan Görgünoğlu ve dental sektörü temsilen Diş Malzemeleri Sanayici ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Erkan Uçar, açılış seremonisinde, diş teknisyenlerinin sorunları ve bu mesleğin geliştirilmesi için yapılması gerekenler hakkında değerlendirmelerde bulundu. Meslek liselerinin gerekliliği, meslek hastalıkları gibi konulara değinilirken; sorunların diş teknisyenleri, dental üreticiler ve diş hekimleri ile birlikte hareket edilerek aşılacağı vurgulandı. Seremoni, plaket töreni ile tamamlanırken bu önemli organizasyonda emeği geçen sektör temsilcileri ve firma yetkililerine plaketleri takdim edildi.


Alanlarında çok değerli yerli ve yabancı konuşmacıların davet edildiği 4. LabArt Diş Teknisyenleri Kongresi, diş teknisyenlerinin yanı sıra diş hekimlerinin de katılımı ile uluslararası bir kongre olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Etkinlik, ilk üç kongrede olduğu gibi bilimsel programın yanı sıra uygulamalı pratik ve teorik kurs programlarına da ağırlık verilerek diş teknisyenlerinin mesleki gelişimine katkı sağladı.
 
Kongre bünyesinde bu yıl ilk defa, 8 Mart Pazar günü 'Tüm Detayları İle Hibrit Protezler Sempozyumu' gerçekleştirildi. Sempozyumda, Prof. Dr. Aslıhan Üşümez ve Doç. Dr. Tuğrul Sarı tarafından yapılan sunumlarda hibrit protezler hakkında sorular cevaplarını buldu.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.