Dentiss Logo

Diş Sağlığı Müzesi, 24 Mart’ta Kapılarını Açacak!

Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin hayata geçirdiği Diş Sağlığı Müzesi, 24 Mart 2022’de kapılarını açacak. Dental endüstrinin hafızası niteliğindeki müze, 17. yüzyıldan günümüze uzanan yüzlerce ürünü ziyaretçiler ile buluşturacak.
23.03.2022       10.40.26

Türkiye diş hekimliği pazarındaki en köklü firmaları buluşturan Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD), tarihten bugüne diş hekimliğinin gelişimini anlatmak ve dental endüstrinin mirasını günümüze taşımak için Diş Sağlığı Müzesi’ni açıyor.

Hazırlıkları 2018 yılında başlayan bu önemli proje, müze bilimciler tarafından başta ulusal ve uluslararası müzeler ile çeşitli kurum ve kuruluşlarla yürütülen çalışmalar sonucu hayata geçirildi.

Müzede 4 Asırlık Bir Tanıklık

Dental endüstrinin mirasını günümüze aktarmayı amaçlayan proje, 17. yüzyıldan günümüze uzanan 1.000'den fazla diş hekimliği endüstrisi ürününe ev sahipliği yapıyor. Müze, hızla gelişen diş hekimliği bilimi ve dental sektör için önemli bir bellek oluşturuyor.

Dünyaca ünlü bir müze olması hedefiyle kurulan Diş Sağlığı Müzesi, 7’den 70’e hitap eden konsept ile öğrenciler, diş hekimleri ve sektör profesyonelleri için görülmeye değer bir kurguya sahip. İstanbul Fatih’teki merkezi konumundaki müze, ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.