Dentiss Logo

Diş Macunları Diş Sağlığınızı Bozabilir!

Prof. Dr. Duran, aşındırıcı maddeler içeren diş macunları veya toz halindeki parlatıcıların hem dişlerin aşınmasına hem de diş etinin çekilmesine neden olduğunu söyledi.
29.04.2014       09.53.16
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Duran, aşındırıcı maddeler içeren diş macunları veya toz halindeki parlatıcıların hem dişlerin aşınmasına hem de diş etinin çekilmesine neden olduğunu söyledi.

Duran, çay, kahve veya kola gibi gıda maddelerini tüketenlerin dişlerinde lekeler oluştuğuna dikkati çekerek, bunların mutlaka temizlenmesi gerektiğini anlattı.

Sigara lekelerini uzaklaştırmak tamamen diş hekimlerinin tedavisi ile olmalıdır...

Sigaranın da lekeye neden olan maddelerin başında geldiğine işaret eden Duran, "Sigara içen bireylerin dişlerinde sarı, daha sonra kahverengiye dönen birtakım lekeler olur. Bu lekeleri uzaklaştırmak, tamamen diş hekimlerinin tedavisiyle olmalıdır ama bu, tek başına çözüm değil çünkü o lekeyi yapan alışkanlıklarınız halen devam ediyorsa çok kısa süre sonra tekrar oluşacaktır" diye konuştu.

Lekeye neden olan maddeleri tüketen veya kullanan kişilerin 6 ayda bir hekime dişlerini temizletmesi gerektiğini kaydeden Duran, her temizliğin diş minesinde kayba yol açtığının unutulmaması gerektiğini "ağzınızın kapanışı bile değişebilir" diyerek vurguladı.

Temizliğin sıklaştırılması halinde minenin bir süre sonra tamamen kaybolacağına dikkati çeken Duran, şöyle dedi:

"Bu da ilerleyen dönemde dayanılmaz ağrılarınıza neden olabilir. Piyasada diş macunları anti tartar, anti smoker gibi isimler altında satılmakta. Bu macunları siz çok fazla kullanırsanız ve fırçanın üzerine çok fazla macun koyarsanız, dişlerin mine tabakasının yavaş yavaş aşınmasına sebep olursunuz. Belki dişleriniz beyaz olur ama ilerleyen dönemde inanılmaz ağrılar çekebilirsiniz. Bir müddet sonra dişin madde kaybına bağlı ağzınızın kapanışı bile değişebilir.

İçinde aşındırıcı bulunan diş macunları veya piyasada toz halinde satılan parlatıcıları aldığınız zaman unutmayın ki bunlar hem dişinizin aşınmasına hem de diş etinin çekilmesine neden olacaktır."


Kaynak: www.internethaber.com





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.