Dentiss Logo

Diş Hekimliğinde Sistemik Acil Durumlar

Prof. Dr. Behçet Erol’ün imzasını taşıyan “Diş Hekimliğinde Sistemik Acil Durumlar” isimli kitap, 300 sayfalık içeriği ile diş hekimliği öğrencileri, uzmanlık eğitimi görenler, diş hekimleri ile yataklı servis takibi yapan her kademedeki akademisyen için önemli bir rehber niteliğinde.
20.01.2022       15.48.06

Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Behçet Erol, tarafından hazırlanan “Diş Hekimliğinde Sistemik Acil Durumlar” isimli eser, 5 bölümden oluşuyor. Lokal anesteziklere bağlı reaksiyonlardan alerjik ve sistemik hastalıklara bağlı acil durumlara kadar farklı başlıkların ele alındığı 300 sayfalık kitapta, acil durumlardan kaçınmanın yolları, önlemler ve tedaviler açıklanıyor. Hemaroji ve şok, acil durumlarda kullanılan ilaçlar ve hastanede oral cerrahi kitapta ele alınan önemli başlıklardan birkaçı.

Kitapta, diş hekiminin sunacağı sağlık hizmetleri sırasında sistemik acil durumlara ihtiyaç duyacağı ve cevap aradığı sorulara yanıt bulabileceği bilgilere ve genel hatlarıyla klinik acil durumlardaki semptom ve bulgulara yer veriliyor.

Önemli bilgilerin okuyucunun dikkatini çekmesi ve kolay anlaşılacak şekilde göze hitap etmesini sağlamak amacıyla, sözcükler veya cümleler siyah olarak yazılmış, hastalıkların semptom ve bulguları ile tedavi şekilleri, imleçler veya rakamlar ile belirlenip, alt alta sıralanarak sunuluyor.

Konuların içeriği ve bilgi akışında, her kademedeki diş hekiminin sistemik hastalıklar ve acil durumlarda gereksinim duyacakları bilgiler ile çeşitli klinik durumlarda diş hekiminin yaklaşımı ve hastalarına sunacağı acil tedaviler esas alınmakta.

Ankara Nobel Tıp Kitabevleri tarafından sunulan eser, diş hekimliği öğrencileri, diş hekimleri, ağız ve çene cerrahisi alanında uzmanlık eğitimi almakta olan asistanlar ile yataklı servis takibi yapan her kademedeki akademisyen için önemli bir rehber niteliğinde.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.