Dentiss Logo

Diş Hekimliğinde Mikrobiyoloji

Enfeksiyon etkenleri, tüm dünyayı etkileyebilen hastalıklar oluşturabiliyor, tıpkı Covid-19 pandemisi gibi… 2020 yılında okurlarla buluşan ‘Diş Hekimliğinde Mikrobiyoloji’, diş hekimleri ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerine mikrobiyoloji konusunda ışık tutmak için hazırlandı.
18.12.2020       15.13.39

Prof. Dr. Ahmet Başustaoğlu ve Prof. Dr. A. Dürdal Us’un imzasını taşıyan ‘Diş Hekimliğinde Mikrobiyoloji’, 448 sayfalık içeriğiyle 2020 yılında okurlarla buluştu.

Klinik Mikrobiyoloji, tıbbın tüm alanlarına hizmet veren ve zaman içerisinde en hızlı gelişim gösteren bilim alanıdır. Çoğu zaman bildiğimiz bilimsel doğrular, kısa bir süre içerisinde çok önemli değişimler gösterebilmektedir. Ayrıca yeni ve/veya yeniden önem kazanan enfeksiyon etkenleri, günümüzde tüm dünyayı etkileyebilen hastalıklar oluşturmaya devam etmektedir. Bunun en çarpıcı örneği, 2020 yılına damgasını vuran, SARS-CoV-2 virüsünün neden olduğu Covid-19 pandemisidir.

Tüm klinik mikrobiyolojiyi eksiksiz olarak kapsayan bir kitabın hazırlanması son derece zahmetlidir ve uzun süre almaktadır. Diş hekimleri ve diş hekimliği fakültesi öğrencilerine ışık tutacak özgün bir mikrobiyoloji kitabı oluşturma amacıyla hazırlanan bu kitap, çeviri değil, orijinal bir çalışma olduğundan Türkiye’deki enfeksiyon etkenlerine dair verileri de içeriyor.

REKLAM


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.