Dentiss Logo

Diş Hekimliğinde Kalite Yönetimi MQİ ile Yükseliyor

MQİ kalite yönetim uygulamaları eğitimlerinin ilki, birçok diş hekiminin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Eğitim, DTM Sağlık ve Çevre Teknolojileri İş Geliştirme Müdürü Hüseyin Sarpkaya tarafından verildi.
10.08.2018       15.12.35
MQİ kalite yönetim uygulamaları eğitimlerinin ilki, birçok diş hekiminin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Eğitim, aynı zamanda Medipol Üniversitesi Hastane Bilişim Yönetim Sistemleri’nde öğretim görevlisi olan DTM Sağlık ve Çevre Teknolojileri İş Geliştirme Müdürü Hüseyin Sarpkaya tarafından verildi.

Sarpkaya, konuşmasında, direktiflerinin ulusal ve uluslararası kaynaklardan oluştuğunu, sadece diş kliklerine özel olarak geliştirdiklerini, klinik yönetimi ve sağlık turizmi konusunda kendini geliştirmek isteyen hekimlerin özellikle MQİ kalite yönetim uygulamalarına ilgi gösterdiğini söyledi.

Diş hekimlerine yönetsel farkındalık kazandıran MQİ kalite yönetim sistemi direktiflerinin uygulanması halinde hasta memnuniyeti başta olmak üzere kliniğin muhasebe, personel, maliyet analiz gibi konularda çözüm ürettiğini söyleyen Sarpkaya, eğitimde aynı zamanda diş kilinkilerinin yönetim ilklerinden bahsederek MQİ kalite yönetim sisteminin kazanımlarının paylaşılması gerektiği bilincinden hareketle diş kliniklerinin yönetimini, bilimsel ilkeler ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda tüm hekimler ile işbirliğine açık olduğunu belirtti.

Sarpkaya son olarak, kalite kavramının geliştirerek kurumlara ve hastalara değer katmak arzusuyla çalıştıklarını, ileriki günlerde daha çok diş hekimine ulaşıp geniş katılımlı birçok program düzenleyeceklerini, amaçlarının diş sağlığı hizmetlerinin gelişmesine katkıda bulunarak kurumların hak ettikleri yüksek standartlara ulaşmalarına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.