Dentiss Logo

Diş Hekimliği Tarihi Kitap Seti

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel’in imzasını taşıyan 2 ciltlik ‘Diş Hekimliği Tarihi’ seti, 704 sayfada diş hekimliğinin tarihsel gelişimine ışık tutuyor.
15.01.2021       16.39.13

Tıp tarihine yaptığı katkılar ile birçok ödül alan Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. İlter Uzel, Türkiye’de diş hekimliği tarihi denince ilk akla gelen isimlerden. Prof. Dr. Uzel’in imzasını taşıyan ‘Diş Hekimliği Tarihi’ isimli eser, 704 sayfa ve 2 ciltten oluşuyor. Bu önemli eserde diş hekimliği biliminin dünden bugüne kat ettiği yolu görmek mümkün.

Diş hekimliğinin doğuşu ile başlayan kitap seti, farklı coğrafyalarda ve çağlarda diş hekimliğinin izini sürüyor. Sayfalar arasında dolaşırken Antik Yunan, Antik Roma ve Bizans’ta; Aztekler’de ve Mayalar’da; Orta Çağ’da ve Rönesans döneminde diş hekimliğinin gelişimi izlenebiliyor. Diş hekimliğindeki uzmanlık alanlarının gelişimi de kitap setinde yer alan konulardan biri. Ortodontinin, restoratif diş hekimliği ya da endodontinin gelişimi bu değerli eserde görülebiliyor.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.