Dentiss Logo

Diş Hekimliği Öğrencilerine Asgari Ücret Meclisten Geçti

İntörn doktorlar ve diş hekimliği 5. sınıf öğrencilerinin aylık ödemelerini, net asgari ücret seviyesine çıkaran yasa teklifi kabul edildi. Bu ödemeden herhangi bir vergi kesilmeyecek.
31.10.2022       11.49.40

Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin birinci bölümünde yer alan 10 madde, TBMM Genel Kurulu'nda, kabul edildi.

Kabul edilen ekonomiye ilişkin düzenlemeler arasında, öğrenim kredisi borçlarının faizsiz ödenmesi, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretimi ve yersiz yapılan evde bakım ödemeleri gibi farklı konular yer alıyor.

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, intörn hekimler ve diş hekimliği 5. Sınıf öğrencilerine yapılacak asgari ücret ödemeleri de kuruldan geçen maddeler arasındaydı. Buna göre, tıp fakültelerinin 5. yılını tamamlayıp 6. yılına geçen öğrencileri ile diş hekimliği fakültelerinin 4. yılını tamamlayıp 5. yılına geçen öğrencilerine, intörn eğitimi döneminde öğretim üyesi rehberliğinde yaptıkları uygulama çalışmaları karşılığında, ilgili kurumların bütçesinden 12 ayı geçmemek üzere aylık ücret ödenecek.

Bu ücret, devlet üniversitelerinde ödemenin yapıldığı tarihteki net asgari ücret tutarında, vakıf üniversitelerinde ise 4 bin 702 gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak. Bu ödemeden herhangi bir vergi kesilmeyecek, ayrıca vakıf üniversitelerinde bu tutarın üzerinde ödeme yapmaya ve yapılacak ödemenin tutarını belirlemeye mütevelli heyeti yetkili olacak. Yasa teklifinin kabul edildiğini, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından duyurdu.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.