Dentiss Logo

Diş Hekimliği Fakültesi’nde Taciz İddiası

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nden 10 öğrenci, fakültede görev yapan Prof. Dr. Z. E. B’nin sözlü ve fiili tacizine uğradıklarını iddia etti. 2019’un Aralık ayında başlatılan soruşturma sonuçlanmazken, iddialar hakkında profesörün yanıtı “iftira” oldu.
29.09.2020       15.23.51

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nden 10 son sınıf öğrencisi, 2019 yılının Aralık ayında dekanlığa başvurarak uygulamalı eğitim aldıkları ‘multidisipliner klinik’in koordinatörü Prof. Dr. Z.E.B.’nin sözlü ve fiili tacizlerine maruz kaldıklarını iddia etti. Üniversitede konuyla ilgili bir komisyon oluşturuldu. Mezun olan ve bazıları göreve başlayan öğrenciler, 10 ay geçmesine rağmen bir sonuç alınamaması nedeniyle konunun üzerinin kapatılmasından endişe ediyor.

Hürriyet Gazetesi’nden Musa Kesler’in haberine göre öğrencilerin iddiaları oldukça çarpıcı. Bir öğrenci “Bir gün yine hasta bakarken arkadan bana yaklaşıp saçımı kenara çekip kulağıma eğilerek fısıltı şeklinde ‘Seksi kadın, şeyini giysen mi?’ dedi. Panikle arkama dönüp kim olduğuna baktığımda Z.E.B. Hoca olduğunu gördüm. Ne olduğunu sorduğumda ‘Maskeni’ cevabını aldım. Başka bir gün hastamın planlamasını yaparken bir el aniden omzuma temas etti ve daha sonra aynı el vücuduma temas ederek belime kadar indi, beni kendisine çekti. Dönüp baktığımda Z.E.B. Hoca olduğunu anladım” iddiasında bulundu.

Bir başka bir öğrenci ise “Klinikte arkadaşlarımın yanında otururken formamın üzerinde kazağım vardı. Saçlarım hafif ıslak olduğu için açıktı. Arkamdan bir kişinin vücuduma elleri değecek şekilde bel hizamdan kazağı tutup çıkarmaya başladı. Çok şaşırdım. Dönüp baktığımda Z.E.B. Hoca olduğunu gördüm. Çıkarmaya devam etti ve kazağı üzerimden çıkardı ve bana verdi. Sonra saçlarımla oynamaya başladı. ‘Saçların çok güzel görünüyor, çok güzel kokuyor, saçlarına gösterdiğin ilginin birazını da bana göster’ dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir şey söyleyemedim. Arkadaşlarım şahittir” sözleriyle iddialarını dile getirdi.

Profesör İftira Diyor

Fakülte yönetimi soruşturmanın sürdüğünü belirterek açıklama yapmazken Prof. Dr. Z.E.B., kendisini “Soruşturma bittiğinde de suçlamaların asılsız olduğu görülecektir. Kesinlikle iftira. 100 kişilik bir ortamda iddia edilen fiillerin gerçekleşmesi mümkün değil” diye savundu. Eşi Prof. Dr. N.B. de “Eşim çok disiplinli ve kuralcıdır. 30 yıldır birlikte çalışıyoruz. Binlerce öğrenci eğittik. Geçen dönemin mezunları eşime hediye bile verdiler. İftira olduğuna inanıyorum. Eşimin arkasındayım” dedi.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.