Dentiss Logo

Diş Hekimliği Bilimi ve Sektöründen DENTAL İSTANBUL’a Tam Puan

Türkiye’nin en çok katılımcı ağırlayan kongrelerinden Dental İstanbul Kongresi; diş hekimlerini, diş teknisyenlerini ve yardımcı personelleri bilimin çatısı altında buluşturdu. İlk gün 2. Camlog Sempozyumu’nun da yapıldığı kongrede, her yeni gün ile gelen gelişmelerin ve teknolojinin ışığında hazırlanan bilimsel program ve kursların yanı sıra edebiyat kişiliği ile sevilen Sunay Akın, katılımcı hekimlere başarılı bir gösteri sunumu yaptı.
20.12.2013       12.33.54
İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde, 7-8 Aralık günlerinde 11’inci kez tüm sektöre kapılarını açan Dental İstanbul Kongresi başarıyla tamamlandı. Vestiyer Yayın Grubu tarafından organize edilen kongrenin ilk günü Camlog Türkiye distribütörü Sarp Dental sponsorluğunda 2. Camlog Sempozyumu gerçekleştirildi.

Dental İstanbul 2013 Kongresi’nin başkanlığını İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş, Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hakkı Tanyeri yaptı. Dental İstanbul kapsamında birbirinden değerli konuşmacılar ve güncel konular eşliğinde düzenlenen organizasyon süresince toplam 13 sunum, 6 kurs, 2 workshop, bir asistan semineri ve bir gösteri sunumu düzenlendi.

Güncel, Dopdolu Bir İçerik

Kongrenin ilk günü gerçekleştirilen 2. Camlog Sempozyumu’nda açılış konuşmasını İsviçre merkezli Camlog firmasından BSc, MPH Francoise Peters yaptı. Ardından bilimsel programlara geçildi. İlk sunumu Doç. Dr. Erhan Çömlekoğlu yaptı. “Pembe-Beyaz Estetikte Yeni Boyut” konusunda ‘Anında Kalıcı Bireysel Abutment Konsepti’ni anlatan Çömlekoğlu, güncel estetik yaklaşım çerçevesinde kişiye özel dayanak hazırlamayı ele aldı.

Teknolojik gelişmeler ışığında “3 Boyutlu Planlama ve Rehberli İmplant Yerleştirme”nin klinik protokolünü katılımcılarla paylaşan Dr. Mario Beretta, uygulama esnasında hatalardan kaçınmak için püf noktalara da değindi. Sonrasında, kemik ve implant ilişkisini gündeme getiren Prof. Dr. Mete Fanusçu ise “Kemik Mikroyapısının İmplant Biomekaniğine Etkisi”ni anlattı.

  Sunay Akın

Sunay Akın Ayakta Alkışlandı

Öğleden sonraki bölüm, edebiyatın birçok alanında başarı kazanan şair, yazar, gazeteci, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın’ın “Bakmak ve Görmek” adlı gösteri sunumu ile başladı. Edebiyat alanında birçok dalda sunduğu eserleriyle uzun yıllardır tanınan ve sevilen Akın, 2. Camlog Sempozyumu’nun sosyal programı çerçevesinde misafiri oldu. Diş hekimlerinin de gerçek bir sanat icra ettiklerini ifade eden Sunay Akın, başarılı gösterisiyle hekimlerin beğenisini topladı. Sunumun sonunda katılımcılar Akın’ı ayakta alkışladı.



“Dental İmplantların Uzun Süreli İdamesinde Yumuşak Dokuların Rolü ve Önemi” hakkında katılımcılara bilgi ve deneyimlerini aktaran dünyaca ünlü İspanyol periodontolog Dr. Mariano Sanz, implantların mümkün olduğunca daha uzun bir süre ağızda kalması için yumuşak dokuların uygulamadaki yerini ve önemini katılımcılarla paylaştı. Diş eti hakkında bilgiler veren Sanz, konuşmasında implantoloji ile diş eti ilişkisini ve detayları anlattı.

  Prof. Dr. Mariano Sanz

Kongrede bilimsel sunumlarda kürsü alan Prof. Dr. Bahadır Giray ve Prof. Dr. M. Kemal Ünsal ikilisi implantoloji üzerine sunumlarını gerçekleştirdi. “İmplantolojide Biz Yanlışını Gösterelim, Siz Doğrusunu Yapın” diyen konuşmacılar, hatalı ve eksik implant uygulamalarından yola çıkarak diş hekimleriyle olması gereken doğruları paylaştı. Klinik uygulamada yapılan hataları gösteren konuşmacılar, katılımcıları bilimsel veriler ışığında bilgilendirdi.

Sempozyumun son konuşmasını Dr. Kerem Dedeoğlu yaptı. “Total - Parsiyel Dişsizlik Vakalarında Camlog Sistemi ile Güvenilir Çözümler” konulu sunumuyla Dedeoğlu, 5-14 yıllık uzun dönem retrospektif vakalar üzerinden protetik vakaları Camlog sistemi ile değerlendirdi.

Bilimsel oturumların ardından Sarp Dental sponsorluğunda akşam gala yemeği organize edildi. Yemeğe katılan hekimler, günün yorgunluğunu atarak keyifli bir akşam geçirdi.

   

Yoğun Bilimsel Program İkinci Gün de Sürdü

Dental İstanbul Kongresi’nin ikinci günü çene eklemi hastalıklarını ele alan Prof. Dr. Reha Kişnişçi, ayrıca sunumunda bu hastalıklarda artrosentez ve artoskopi uygulamalarını da detaylarıyla anlattı.

 Diş hekimliği biliminde gün geçtikçe yaygınlık kazanmaya başlayan lazer konusunu Prof. Dr. Aslıhan Üşümez sundu. Lazerin doğru kullanıldığında etkin sonuçlar verdiğini açıklayan Üşümez; hangi vakalarda, hangi lazerin, nasıl bir uygulamayla gerçekleştirilmesi gerektiğini katılımcılarla paylaştı.

Daha sonra kürsü alan Dirk Ahlmann bruksizm ve zirkonyumdan bahsederek “Bruksizme Dayanıklı Zirkonyum” konu başlığında katılımcı hekimleri çalışmanın incelikleri hakkında bilgilendirdi.

Günün ikinci yarısında Ana Salon’da bilimsel oturumlar, Prof. Dr. Bülent Katiboğlu’nun konuşmacı olduğu “Dikkat! Sinüs Lift” sunumu ile başladı. Sinüs lifting ile ilgili önemli bilgiler aktaran Katiboğlu, doğru bilinen yanlışları da ele alarak sinüs lift hakkında vakalar üzerinden örnekler de verdi.

Dental İstanbul Kongresi’nin bu yıl başkanlık görevini üstlenen ve başarılı bir şekilde yürüten Prof. Dr. Hakkı Tanyeri, konuşmasında implant ve sistemik hastalıklar ilişkisini gündeme getirdi. “Sistemik Hastalıklarda İmplant Endikasyonları ve Kontrendikasyonları” üzerine sunum yapan Tanyeri; sistemik hastalıklar, implant, belirti göstergeleri ve sakınılması gereken konuları vurguladı.

 Kongrenin son bilimsel sunumunu Prof. Dr. Hayrettin Kesmezacar gerçekleştirdi. “Diş Hekimliği Mesleği ve Ortopedik Sorunlar” üzerine konuşma yapan Kesmezacar, mesleki deformasyonu ve diş hekimlerinin sorunlarını anlattı. Kesmezacar, hekimlere konu hakkında öneri ve uyarılarda da bulundu. Sunumun sonunda bazı katılımcılar mesleki ortopedik sorunlarını paylaşarak sorular yöneltti.




Diş Hekimleri Diş Teknisyenleri için Kurslar ve Workshop’lar

Dental İstanbul 2013 Kongresi kapsamında ayrıca diş hekimleri ve teknisyenleri için uygulamalı kurslar ve workshop’lar da düzenlendi. Teknisyenler için iki günde toplam altı, hekimler için iki farklı kurs yapıldı.

Dentsply sponsorluğunda Rostyslav Kuzmichenko ve Yelda Dikimciler, katılımcı diş teknisyenlerine ilk gün “Ceramco 3 ile Metal Destekli Porselen Kuron Köprü Çalışma ve Glaze Teknikleri” ve “Ceramco PFZ ile Zirkonyum Porselen Kuron Köprü Çalışma ve Glaze-Makyaj Teknikleri” konularında kurs verdi.

Aynı gün, Triadent sponsorluğunda Ihssan Hamadeh tarafından “GC Initial ile Metal Seramik Çalışması ve 3 Boyutlu Makyaj: ‘Lustre Paste NF’ Uygulaması” kursu yapıldı. Sonrasında ise Pimedikal, katılımcı teknisyenlere iki farklı kurs organize etti. İlk kursu Abdo Salem ve Elie Elkhoueiry, AmannGirrbach CAD/CAM sistemini tanıtarak malzeme çeşitliliği ve endikasyonları anlattı. Ayrıca, sistem ile yapılabilecek çalışmaları sistem üzerinde gösterdi. Ardından Eren Tör “Model Yönetimi, Model Hazırlığı Aşamaları ve İlgili Ürünler” hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Pazar günü teknisyenlere yönelik “Porselen Kuron Köprü Çalışmalarında Başarının Teknikleri” ile ilgili Dentsply’ın katkılarıyla yapılan kursu Rostyslav Kuzmichenko ve Yelda Dikimciler verdi.

Kongrenin ikinci günü düzenlenen implant ve lazer ile ilgili kurslar, diş hekimleri tarafından ilgi gördü. Dr. Kerem Dedeoğlu Sarp Dental sponsorluğunda “Camlog İmplant Sistemi ile Temel İmplantoloji Aşamaları”nı anlatan Dedeoğlu, katılımcı hekimlere sistemi tanıtarak uygulamanın temel basamakları hakkında bilgiler verdi.

Diş hekimlerine yönelik bir diğer kurs Prof. Dr. Aslıhan Üşümez ve Dt. Zafer Kazak tarafından “Diş Hekimliğinde Diot Lazer Uygulamaları” hakkında yapıldı. İdealdent’in katkılarıyla organize edilen kursta lazerin diş hekimliğinde kullanım alanları ve avantajları ele alınarak uygulama bölümüne geçildi.

“1. Asisdent Buluşmaları”na Büyük İlgi

Türkiye’nin diş hekimliği alanında üç büyük kongresinden biri olan Dental İstanbul Kongresi kapsamında bu yıl yardımcı personeller için Sarp Dental sponsorluğunda yeni bir etkinlik düzenlendi. VESTA tarafından organize edilen ‘Asisdent Buluşmaları’nda Dt. Mustafa Bekerecioğlu ve Dr. Kerem Dedeoğlu yardımcı personellere hem öğretici hem de keyifli bir sunum gerçekleştirdi. 8 Aralık Pazar günü İstanbul Grand Cevahir Otel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ‘Asisdent Buluşmaları’ eğitim seminerine asistanlar büyük ilgi gösterdi.



Diş hekimliğinin önemli unsurlarından yardımcı personellerin günlük çalışmalarında kullandıkları genel bilgileri ve püf noktaları, seminer kapsamında Dt. Mustafa Bekerecioğlu ve Dr. Kerem Dedeoğlu aktardı. Üç saatlik seminer boyunca hasta ile iletişim, hasta onam formları, sterilizasyon ve dezenfeksiyon, el yıkama, asepsi ve antisepsi, diş hekimliği terminolojisi, cerrahi terimler, dental implant terminolojisi, implant uygulamalarında yardımcı personelin rolü gibi konular ele alındı.

Yaklaşık 200 diş hekimi asistanının bir araya geldiği eğitim seminerinde bilgi ve deneyimlerini yardımcı personellere aktaran Bekerecioğlu ve Dedeoğlu, ayrıca, bazı önemli noktaların da altını çizerek uygulama esnasında dikkat edilmesi gereken konular hakkında açıklama yaptı.

Konuşmacıların ele aldıkları konulardan ve performanslarından memnun kaldıklarını ifade eden yardımcı personeller, ‘Asisdent Buluşmaları’ bitiminde katılım sertifikalarını aldı.

Yeni Ürünler ve Teknolojiler Fuar Alanındaydı

Sektörde yer alan firmalar, Dental İstanbul 2013 Kongresi boyunca stant açtı. Sergi alanında yaklaşık 60 firma, hem yeni ürünlerini hem de teknolojik cihazlarını katılımcı diş hekimi ve diş teknisyenlerine tanıtma imkânı buldu. Ziyaretçiler, ihtiyaç ve ilgileri doğrultusunda alışverişlerini yaparak yeni ürünler hakkında bilgi edindi.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Tanyeri'den Değerlendirme

Dental İstanbul 2013 Kongresi'nin başkanı Prof. Dr. Hakkı Tanyeri, kongreye dair şu açıklamalarda bulundu:

"Değerli Meslektaşlarım

Bu sene   11.'sini gerçekleştireceğimiz Dental İstanbul 2013 Kongresi yüksek katılım sayısı ile İstanbul’da yapılan kongreler arasında önemli bir yer aldı.

Kongre tüm meslektaşlarımızı, akademisyenleri, diş hekimlerini ve yardımcı personeli içeren konuları ile son derece verimli geçti ve kongremize ayrı bir zenginlik kattı.

Konuşmacıların her sene farklı olduğu bilimsel toplantılar katılımcı sayısının artmasını ve değişik konulara değişik görüşlere değinilmesini sağladı. İşlenen güncel konular arasında implant ve laser uygulamaları, protetik ve dental tedaviler ön plana çıktı. Bunun yanı sıra kongre bünyesinde açılan kurslar, bilimsel toplantılar içeriği açısından son derece verimli geçti ve kongremize zenginlik kattı.

Uluslararası bilimsel kongremize katılan diş hekimliği sektöründe yer alan firmaların sayısında oldukça yüksek bir katılım gerçekleşti.

Bu açıdan bakıldığında şahsi önerim olarak gelecek yıl yapılacak kongrenin 1 gün daha uzatılması taraftarıyım.
Bunun izleyici kitlesi açısından da olumlu olacağına ve daha fazla katılımcının yer alacağı bir kongreye dönüşeceğine inancım sonsuzdur.

Tüm meslektaşlarımla yeni bir Dental İstanbul Kongresi'nde buluşmak üzere, hoşçakalın."

KATILIMCI GÖRÜŞLERİ
Emrah Kaya - Diş Hekimi Zonguldak
Dental İstanbul Kongresi’ne katıldım ve çok başarılı buldum. Sunumlar ve konuşmacılar gerçekten çok değerliydi benim için. Böyle bir organizasyon düzenlediğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Zonguldak'tan bu bilimsel etkinliğe gelmek fazlasıyla değdi. Emekleriniz için tekrar teşekkürler, başarılar.

Caner Yılmaz - Diş Hekimi İstanbul
Genel olarak beğendiğim bir kongre oldu. Bilimsel oturumlar güzeldi. İkinci gün, Sarp Dental’in sponsoru olduğu implant kursuna katıldım. Bence kurslar ve uygulama biraz daha fazla olabilirdi ve kongre iki günden daha uzun tutulabilirdi.

Yiğit Biren - Diş Hekimi İstanbul
İlginiz ve alakanız için çok teşekkür ederim. Kongreden memnum kaldım. Bilimsel oturumlar ve kurslar güzel geçti. Sarp Dental’in Kerem Hoca ile düzenlediği kursa katıldım, çok verimli oldu.

Osman Altuğ Uysal - Diş Hekimi İzmir
İki gün de kongreye katıldım. Pazar günü akşamüstü ayrıldım. Organizasyon başarılıydı. Yalnızca bilimsel oturumlara girdim, kurslara katılmadım. Sunumları beğendim. Genel olarak memnun ayrıldığımı söyleyebilirim. Özellikle ilk gün daha iyi geçti. Stantlar da iyiydi.

Metin Ağca - Diş Hekimi İstanbul
Önümüzdeki senelerde de devamını diliyoruz. Gayet güzel ve başarılı bir kongreydi, hiçbir sıkıntı olmadı. Bilimsel sunumlara katıldım. Bizler için faydalı konular vardı. Organizasyon için teşekkür ederim.

Behçet Duygu – Diş Hekimi – Tekirdağ
Tek kelimeyle süperdi. Dental İstanbul’a ilk kez katılıyorum. Daha önce diğer kongrelere çok fazla katılmıştım. En güzeli kesinlikle Dental İstanbul’du. İmplant Kongresi de muhteşemdi; ancak bu kongre kadar hiçbir kongreyi hem içerik hem de organizasyon açısından beğenmedim. Hocaların, sunumların kalitesi çok iyiydi.

Sevgi Özdemir – Diş Hekimi İstanbul
Vestiyer Yayın Grubu’nun etkinlikleri, her zaman, dolu bilimsel içeriklerinin yanında dostlarımla ve meslektaşlarımla kucaklaştığım güzel zamanları da oluşturuyor. Bu kongre de beni hayal kırıklığına uğratmadı. Çok keyif aldığım kongreydi. Bilgilerimi tazelediğim konuları, fuar alanı, yer aldığı konum ve özellikle sohbet konuğu seçimi itibarı ile fazlasıyla tatminkârdı. Organizasyon komitesi ve görev alan herkese teşekkürler. Nice etkinliklerde tekrar buluşmayı dilerim.

Fatih Soner Arslan – Diş Hekimi Osmaniye
AmmanGirrbach’ın davetiyle teknisyenler için düzenlenen kursa katıldım. CAD/CAM sistemini ve çalışmaları gözlemledik. Bizler için verimli bir kurs oldu. Gayet güzel geçti, beğendim. Kongre de güzeldi, sergi alanını gezdik, iyi bir organizasyondu.

İsa Diktepe – Diş Teknisyeni – İstanbul
Kongrenin ikinci gününe katılabildim, iyi geçti, fena değildi. Dentsply’ın Ceramco 3 kursuna katıldım. Yeni bilgiler, teknikler öğrendik, malzemeleri tanıdık. Fuar alanını gezdik. Başarılıydı.

Gülabi Yüzgeç – Diş Teknisyeni – İstanbul
Dental İstanbul’un ilk günü Dentsply’ın Ceramco 3 kursuna katıldım, güzel ve faydalıydı. Ben çalışmalarımda seramik yapmıyorum; ama bu kursla seramik yapmasını öğrenmiş oldum. Katkısı büyük oldu. Sergi alanında görmek istediğim malzemeler vardı, kataloglar aldım, sipariş için iyi oldu.

Ömer Daşbilek – Diş Teknisyeni – İstanbul
Ağırlıklı olarak hekimlere tasarlanmış bir kongreydi anladığım kadarıyla. Teknisyenlere yönelik daha fazla kurslar olsa daha da iyi olurdu. GC’nin kursuna katıldım ve çok faydalıydı, beğendim, yararlı geçti. Fuar alanını gezdim, çevre edindim. Genel olarak beğendiğim bir organizasyondu.

Semih Eliyok – Diş Teknisyeni – İstanbul
Her şey çok güzeldi. Triadent’in kursuna katıldım. Uygulama gayet iyiydi. Bundan sonraki organizasyonlarınızdan da haber olmak, katılmak isterim. 2007’de katıldığım Labodent’teki hatalar kapatılmıştı. Bu konuda Vestiyer Yayın Grubu’nu başarılı buldum. Ancak önümüzdeki yıl implantın yanı sıra başka konulara da ağırlık verilse daha iyi olur, diye düşünüyorum. Teşekkür ederim.

Gülnur Sarı - Yardımcı Personel - İstanbul
Bizlere kaliteli eğitim sunduğunuz ve bilgilerimizi her defasında daha ileriye taşıdığınız için sonsuz teşekkürler. İyi ki varsınız.

Ömer Anuk - Yardımcı Personel - Mardin
Mardin'de 13 yıldır bu meslek hayatında asistanlık yapmaktayım. Kendimce asistanlık konusunda her şeyin iyisini bilirdim, diyordum tâ ki Vestiyer Yayın Grubu'nun düzenlediği Asistan Buluşmaları seminerine katıldığım güne kadar. Çok yanıldığımın farkına vardım. Seminerde birçok yeni bilgi ve bildiklerimin yanlış olduğunu öğrendim. Bundan sonra tüm kurslara katılıp bildiklerimi sürekli tazeleyeceğim. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Büşra Şahin - Yardımcı Personel - İstanbul
Öncelikle böyle bir sempozyum ve Vestiyer Yayın Grubu’nun biz yardımcı personeller için hazırlamış olduğu eğitim çok güzel ve faydalıydı. Zaten Mustafa Bekerecioğlu hocamız sağolsun biz yardımcı personellerin her zaman yanında olmaya devam ediyor. Dr. Kerem Dedeoğlu hocamızın da implant uygulamarında yardımcı personelin rolünün ne kadar önemli olduğunu detaylı ve açıklayıcı anlatması, bir cerrahi yardımcı personeli olarak bana çok faydalı oldu. Ayrıca eğitimden sonra fuar alanını gezme imkanı da bulduk. Çok keyifli bir gündü. Burdan Mustafa Bekerecioğlu hocamıza, Kerem Dedeoğlu hocamıza ve bu eğitime katılmamıza aracı olan Vestiyer ailesine çok teşekkür ediyorum. Tekrar böyle güzel bir eğitim programında görüşmek dileğiyle.




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.