Dentiss Logo

Diş Hekimlerine Özel Etkinlikler

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası kapsamında, diş hekimleri için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Meslektaşlarıyla buluşmak isteyen hekimler için kültür yürüyüşünden edebiyat söyleşisine, bowling turnuvasından gala yemeğine uzanan etkinlikleri derledik.
17.11.2022       16.35.33

Türkiye’de ilk diş hekimliği okulu 22 Kasım 1908 tarihinde kuruldu. Bilimsel diş hekimliğinin kuruluşu kabul edilen bu tarih, her yıl Diş Hekimliği Günü olarak kutlanıyor. Bu önemli tarihi kapsayan haftada ise “Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” olarak diş sağlığının öneminin vurgulandığı etkinlikler gerçekleştirilmekte. Topluma yönelik sağlık taramalarının yanı sıra diş hekimleri için hazırlanan programlar da var. Yürüyüşten edebiyat söyleşisine uzanan renkli aktivitelere yakından bakalım.

Çanakkale’de Kültür Rotasında Yürüyüş

Çanakkale’de, İl Sağlık Müdürlüğü ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi iş birliği ile bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Troas-Hektor etabı yürüyüş etkinliği için yürüyüş güzergahı İntepe Seyir Terası ile Turgut Reis Tabyası olarak belirlendi. Yürüyüş, 19 Kasım’da saat 12.00’de İntepe Seyir Terası’ndan start alacak. Detaylar buradan görülebilir.

Hatay’da Edebiyat Söyleşisi

Türkiye PEN Derneği ile Hatay Dişhekimleri Odası, ‘Nitelikli Edebiyat ve Antakya’ konulu söyleşi düzenleyecek. Ülkemizin değerli edebiyatçılarından Türkiye PEN Başkanı Zeynep Oral, Türkiye PEN 2. Başkanı Halil İbrahim Özcan ve Türkiye PEN Üyesi Necdet Özkaya’nın katılacağı söyleşi, diş hekimlerinin yanı sıra edebiyatseverlerin katılımına da açık. Söyleşi, 20 Kasım 2022 Pazar günü saat 14.00’de, Hatay Dişhekimleri Odası’nda gerçekleştirilecek. Detaylı bilgiler www.hataydishekimleriodasi.org adresinden incelenebilir.

İstanbul’da Çelenk Töreni ve Çeşitli Etkinlikler

İstanbul Dişhekimleri Odası, Toplum Ağız ve Diş sağlığı Haftası 2022 etkinlik programı kapsamında, 21 Kasım 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da Taksim Atatürk Anıtı önünde çelenk töreni düzenliyor.

23 Kasım 2022’de Profilo Alışveriş Merkezi’nde Bowling Turnuvası gerçekleştirilecek, 25 Kasım 2022’de İstanbul Yelken Kulübü’ndeki Gala Yemeği diş hekimlerini buluşturacak. Geleneksel Plaket Töreni ise 27 Kasım Pazar günü Süleyman Seba Kültür Merkezi’nde. Etkinliklere dair detaylı bilgiler, www.ido.org.tr sitesinden görülebilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.