Dentiss Logo

Diş Hekimleri İtibarda İlk 10’da

Toplumsal Yapı Araştırmaları Programı (TYAP) kapsamında yürütülen Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması tamamlandı. Ülkemizde çalışma hayatı, istihdam, işe bakış konularına odaklanan araştırmaya göre en itibarlı meslekler arasında diş hekimliği ilk 10’da yer alıyor.
07.09.2020       15.41.25

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Lütfi Sunar’ın yürüttüğü Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması tamamlandı. Toplumsal Yapı Araştırmaları Programı (TYAP) kapsamında yürütülen araştırma neticesinde yayımlanan rapor Türkiye’de çalışma hayatının dönüşümünü, insanların iş hayatından beklentilerini ve farklı mesleklere bakışını ele alıyor.

26 ilde 2711 kişiyle yüz yüze görüşmelere dayanan araştırma, çalışma hayatındaki güncel dinamiklerin kapsamlı bir fotoğrafını çekiyor. Türkiye’de mesleki itibar hakkında yapılan ilk ve tek araştırma olan Türkiye’de Çalışma Hayatı ve Meslekler Araştırması beş yılda bir gerçekleştiriliyor. İlki 2015 yılında gerçekleştirilen araştırma, 2020 yılında yenilendi. Araştırmayla birlikte mesleklerin toplumsal itibar sıralaması güncellendi ve toplumun çalışma hayatına bakışında yaşanan değişim incelendi.

Araştırmaya göre en itibarlı meslekler Tıp doktoru, Hâkim, Üniversite Profesörü, Pilot, Büyükelçi, Vali, Diş Hekimi, General, Yüzbaşı ve Avukat olarak sıralanıyor.


Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.