Dentiss Logo

Diş Hekimleri Hayallerini Öykülere Yazacak

Ankara Diş Hekimleri Odası, geniş çaplı bir öykü yarışması düzenliyor. İlk kez yapılacak yarışmanın teması “ütopya” olan öykü yarışmasına son katılım tarihi 1 Nisan olarak duyuruldu.
12.02.2014       10.25.46
Diş hekimlerini bir araya getirmeye yönelik çeşitli etkinler organize eden Ankara Diş Hekimleri Odası, geçtiğimiz günlerde yeni bir yarışma başlattığını duyurdu. “Ütopya: Benim de bir hayalim var” temalı öykü yarışmasının amacı hayalleri dillendirmek. Başvurular arasından birinci seçilen öyküye ödül olarak TDB’nin bu yıl düzenleyeceği 20. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’ne ücretsiz katılım ve konaklama sunulacak. İkinci ve üçüncülük ödülleri ise TDB 20. Uluslararası Diş Hekimliği Kongresi’ne ücretsiz katılım.

Son başvuru tarihinin 1 Nisan olarak ilan edildiği yarışmanın sonuçları 5 Mayıs’ta açıklanacak. Dereceye giren ve yayımlanmaya değer öyküler bir kitapta toplanacak.

Yarışmaya katılım şartları şu şekilde:
•    Ödüle diş hekimleri ile diş hekimliği öğrencileri katılabilir.
•    Eser sahipleri yayımlanmamış ve ödül almamış en fazla 3 öyküyle katılabilirler.
•    Öyküler A4 kâğıdına, 12 punto ve çift aralıklı yazılmalıdır.
•    Öykülerin bilgisayarda yazılmış ve en az 2, en fazla 10 sayfa olması gerekmektedir.
•    Her öykü 6 nüsha olarak ve bir kopya CD ile gönderilmelidir.

Eser sahipleri, imzalı başvuru yazılarına;
•    Kısa özgeçmişlerini, 
•    Açık adreslerini,
•    Telefon numaralarını ve
•    Elektronik posta adreslerini eklemelidir.

Yarışmanın seçici kurulunu Ayla Kutlu, Prof. Dr. Aysu Erden, Özcan Karabulut, Orhan Tüleylioğlu, Helin Aras Tek oluşturacak.

Oda tarafından konu hakkında yapılan açıklamada, “14. Dönem Ankara Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu olarak meslektaşlarımızı bir araya getirmek için birçok ortam yaratmaya çalıştık. Bunlardan bazıları bilimsel aktivitelerdi, bazısı meslek politikaları üretmek için toplantılardı, kimi de sosyal ve kültürel aktivitelerdi. Şimdi sıra hayallerimizi dillendirmeye geldi. Geleceğe ait hayaller çoğu zaman bizi sürükleyen, hayata tutunmamızı sağlayan şeyler değil mi?”

“Bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz Ankara Dişhekimleri Odası Öykü Yarışması hayallerimizi dillendireceğimiz platform olacak. Bu öykü yarışmasının Ankara'da başlıyor olması aslında özel bir anlam da taşıyor. 14 Şubat Dünya Öykü Günü, Ankara Öykü Günleri kaynaklı bir projenin sonucunda ortaya çıkmış ve 2003 yılında yapılan 69. Uluslararası PEN Kongresi’nde kabul edilmiştir. Dünya Öykü Gününün kaynağı Ankara'ya yaraşır bir etkinlik olacağına inandığımız yarışmaya tüm diş hekimleri ve diş hekimliği öğrencileri davetlimizdir. Haydi; kalemler, klavyeler elimizde, hayallerimiz öykülerimizde...”denildi.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.