Dentiss Logo

Diş Hekimini Yaralayan Sanığa 11 Yıl 8 Ay Hapis Cezası

Bursa’da tedavisini yürüten diş hekimini bıçakla yaralayan sanık, 11 yıl 8 ay hapis cezası aldı.
14.07.2020       13.51.42

Geçtiğimiz yıl, Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde görevli Diş Hekimi Hamdi Gören’in, tedavisini yürüttüğü bir hasta tarafından bıçaklanmasına ilişkin davada karar çıktı. Sanık Mert Demir, 11 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Türk Dişhekimleri Birliği ve Bursa Dişhekimleri Odası ile birlikte bütün Dişhekimleri Odaları tarafından en başından beri dikkatle takip edilen davanın son duruşması 13.07.2020 tarihinde yapıldı. Mahkeme tarafından, Savcılık görüşüne uygun olarak, önce adam öldürmeye kalkışma suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı, takdiri indirim uygulandıktan sonra sanığın cezası 11 yıl 8 ay olarak belirlendi.

Sağlık Çalışanlarına Şiddette Cezalar Ertelenmiyor

Günde ortalama 40 sağlık çalışanı, sözel taciz, psikolojik veya fiziksel şiddete maruz kalıyor. Sağlıkta şiddeti önlemeye yönelik yapılan düzenleme ile cezalar yüzde 50 oranında yükseldi. Ayrıca, iki yıla kadar hapis cezalarının ertelenebilmesine imkan veren yasa maddesi, suçun sağlık ve yardımcı sağlık görevlilerine karşı görevleri sebebiyle işlenmiş olması halinde uygulanmıyor. Dolayısıyla sağlık çalışanlarına görevleri sebebiyle şiddet uygulandığında, ceza ertelenmiyor.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.