Dentiss Logo

Diş Hekiminden Altın Madalya

Diş Hekimi Kürşat Çavuşoğlu 36. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları (Medigames) masa tenisi alanı Dünya Şampiyonası’nda bir altın ve bir gümüş madalya kazandı.
15.08.2015       12.56.48
Antalya'da diş hekimliği yapan Kürşat Çavuşoğlu, 36. Dünya Tıp ve Sağlık Oyunları (Medigames) masa tenisi branşında altın madalya kazandı. Çavuşoğlu, 4 defa dünya şampiyonluğu kazanan ilk Türk masa tenisi sporcusu unvanının da sahibi oldu.

Dt. Kürşat Çavuşoğlu, 18-25 Temmuz tarihlerinde İrlanda'nın Limerick kentinde düzenlenen Medigames’in 36.sında masa tenisi branşında yarıştı. Tek erkeklerde Avusturya’lı rakibi Walter Povysil’i 3-0 yenerek altın madalyayı kazanan Çavuşoğlu, çift erkeklerde ise gümüş madalyanın sahibi oldu. Çavuşoğlu, oyunlarda Türkiye'ye 1 altın ve 1 gümüş madalya kazandırdı.

Sağlık olimpiyatı olarak adlandırılan bu oyunlarda 2012, 2013, 2014 ve 2015 yılında birincilik kazanan Çavuşoğlu, 4'üncü kez altın madalya kazandığı için mutlu olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, kazandığı altın madalya ile 4 defa dünya şampiyonu olan ilk Türk erkek masa tenisi sporcusu unvanını elde etti.

Turnuvadan sonra Antalya Diş hekimleri Odası’nı ziyaret eden Çavuşoğlu, Başkan Hüseyin Tunç ve yönetim kuruluna desteklerinden dolayı teşekkür etti. Başkan Tunç, Dt. Çavuşoğlu’na elde edilmesi çok zor olan bu başarıdan dolayı teşekkür etti ve hem mesleki camiayı hem de ülkemizi tüm dünyaya tanıtarak elde ettiğini başarıdan dolayı Türk milletinin gururu olduğunu ifade ederek başarılarının devamını diledi.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.