Dentiss Logo

Diş Hekimi Selen Acil İlik Bekliyor

Diş hekimi Selen Utlu Akalın’ın çok acil ilik nakline ihtiyacı var. Kronik rahatsızlığı olmayan 18-50 yaş arası herkes, 3 tüp kan vererek kök hücre bağışı için aday olabilir. Bu genç anneyi hayata bağlamak için ne kadar çok kök hücre bağışı olursa uyum şansı o kadar artacak.
19.01.2021       16.34.08

Diş hekimi Selen Utlu Akalın’ın, çok acil olarak ilik nakline ihtiyacı var. Genç diş hekimini hayata bağlamak adına, Kızılay’a kök hücre için olduğunu belirterek 3 tüp kan vermek yeterli. Bağış için kan grubu fark etmiyor. Kronik rahatsızlığı olmayan 18-50 yaş arası herkes başvurabilir.

Lösemi hastası Selen Utlu Akalın için sosyal medyada destek kampanyaları yürütülüyor. İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) da genç hekimin ilik arayışına destek veriyor. Beş yaşında bir oğlu olan genç annenin, duyarlı kişilerin yardımına ihtiyacı var.

Ne Kadar Çok Bağış Olursa Uyum Şansı O Kadar Artacak 

Dünya’nın her yerinde kök hücreye ihtiyacı olan hasta sayısı oldukça fazla. Buna karşılık bu hastalar için gerekli olan sağlıklı kök hücrelerin, hastaların dokusu ile uyuşma olasılığı çok düşük. Olasılığı artırmanın tek yolu, milyonlarca bağışçının doku analizini içeren dünyadaki bütün kemik iliği bankalarının verilerinin paylaşıldığı bir havuzun oluşmasından geçmekte. Halen ülkemizdeki hastalar için kemik iliği taraması bu havuzdan yapılıyor. Bu nedenle ülkemize ait veri tabanı dünyadaki bütün kemik iliği bankalarının verilerinin paylaşıldığı havuz ile paylaşılıyor. Ne kadar çok bağışçı olursa uyum şansı artacak, verdiğiniz kök hücre Selen Utlu Akalın için uyumlu değilse belki bir başkasına şifa olacak.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.