Dentiss Logo

Diş Fırçalama Eklem İltihabı Riskini Azaltabilir

Amerika’da bir diş hekimliği fakültesinde yapılan araştırmada dişleri fırçalamanın eklem iltihabı riskini azaltabileceği sonucu ortaya çıkarıldı.
24.02.2014       17.44.49
ABD'deki Louisville Diş Hekimliği Fakültesi'nden araştırmacılar, diş eti iltihabına yol açan bakteri ile erken eklem iltihabı ve hastalığın hızlı ilerleyişi arasında bağlantı olduğunu belirledi.

”Porphyromonas gingivalis” adı verilen bakterinin bazı proteinlerin kalıntılarıyla etkileşime geçen bir enzim ürettiğini belirten araştırmacılar, bu enzimleri ''davetsiz misafir'' olarak algılayan vücudun savunmaya geçerek tepki verdiğini vurguladı.

Araştırmacılar, bunun sonucunda, eklem iltihabı riski fazla bazı hastalarda kemik ve kıkırdak tahribatına yol açan kronik iltihabın meydana geldiğine dikkati çekti.

Sonuçların başka araştırmalarla doğrulanması gerektiğini belirten bilim adamları, yine de bulguların dişlere iyi bakılması gerektiğinin önemini gösterdiğini belirtti.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.