Dentiss Logo

Depremzede Diş Hekimleri için İstihdam Seferberliği

Deprem bölgesindeki barınma ve iş sorunları, vatandaşları farklı illerde hayat kurmaya yönlendiriyor. Özel sektörde istihdam seferberliği başladı. İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) da depremzede diş hekimlerinin iş bulmalarını kolaylaştırmak için bir ilan sayfası oluşturdu. İşverenler, sayfa üzerinden diş hekimlerine ulaşabilir, başvuru yapmak isteyenler iletişim bilgilerini bırakabilir.
23.02.2023       12.35.58

Kahramanmaraş merkezli depremlerde binlerce bina yıkıldı. Konutlar, iş yerleri kullanılamaz hale geldi. On bir ili etkileyen deprem bölgelerindeki yaklaşık 3500 diş hekimi de afetten etkilenenler arasında. Diş kliniklerinin kullanılamaz hale geldiği deprem bölgesinde, cihazlar ve tıbbi malzemeler enkaza dönüştü.

Bu büyük afetin yaralarını sarmak zaman alacak. Depremzedeler için güvenli barınma alanları oluşturulması, işlerini kaybedenlerin mesleklerine devam etmesinin sağlanması gerekiyor. Bu amaçla özel sektörde iş seferberliği başladı. Birçok özel şirket, afetzedelere iş imkânı sunacağını duyurdu.

İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO), depremden etkilenen ve İstanbul’da çalışmak isteyen diş hekimleri için bir iş ilanı sayfası oluşturdu. İş arayan diş hekimleri, sayfa üzerindeki formu doldurarak, iletişim bilgilerini bırakabiliyor. İşveren klinik/poliklinik yöneticileri de iş arayan diş hekimlerinin iletişim bilgilerine, www.ido.org.tr sitesi üzerinden ulaşabilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.