Dentiss Logo

Deprem Bölgesine Gidecek Gönüllü Diş Hekimleri Aranıyor

İstanbul Dişhekimleri Odası Başkanı Berna Aytaç, deprem bölgesine yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren bir video yayınladı. Bölgede çalışacak gönüllü diş hekimlerine ihtiyaç olduğunu belirten Başkan Aytaç, gelemeyecek kişileri de malzeme desteği vermeye davet etti.
07.03.2023       17.31.12

Depremin ilk günlerinden beri deprem bölgesine yardımlar yapmaya çalıştıklarını anlatan İstanbul Dişhekimleri Odası (İDO) Başkanı Berna Aytaç, insani yardımların belirli bir düzene oturduğuna işaret ettikten sonra, bundan sonrası için diş hekimliği hizmetiyle bölgede olmak istediklerini söyledi.

Başkan Aytaç netleşmiş 3 projelerini anlatırken “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Dişhekimleri Birliği ve bölgedeki meslek odası başkanları ile devamlı iletişim halindeyiz. İskenderun’da Orhangazi Gemisi’nde bir hastane kuruldu. Bu hastanede diş hekimliği hizmeti verilemiyordu. O hastaneye, bir diş hekimi, ünit ve sarf malzemesi desteği yolluyor ve hizmete başlıyoruz” dedi.

Aytaç, netleşen ikinci çalışmalarını “Hatay Merkez bölgesinde, TDB’nin hazırladığı, ikişer ünitli 2 ayrı konteyner hizmeti var. Burada biz diş hekimi olarak çalışacak gönüllü arkadaşlarımızı sağlayacağız” sözleriyle anlattı.

Üçüncü projelerinden de bahseden İDO Başkanı, “Antep’in Nurdoğan ilçesinde, bir konteyner içerisinde bir muayene odası kuruyoruz. Tamamıyla biz tefriş ediyoruz. İşletmesini bölge diş hekimleriyle birlikte yapacağız. Netleşmiş çalışmalarımız bunlar” dedi.

Diğer hazırlıklarına da değinen Aytaç, “Adıyaman’da Diyarbakır Dişhekimleri Odası ve TDB’nin yardımıyla bir konteyner kurulumu yapılıyor. Orada, ilk 3 hafta konaklama imkânı olmadığı için çevre illerden meslektaşlarımız destek olacaklar. Sonrasında İstanbul olarak iş gücü desteğinde bulunacağız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bir mobil araç oluşturmaya çalışıyoruz, bu mobil araç hazır olduğunda da çalışacak arkadaşlara ihtiyaç olacak” dedi.

Gönüllülere ve Gönülden Desteklere İhtiyaç Var

Aytaç, “Gönüllü meslektaşlarımıza ve gidemeyecek de olsa gönülden destek vermek isteyen arkadaşlarımızın malzeme desteğine ihtiyacımız var” diyerek çağrıda bulundu.

Gönüllülerin bölgeye götürülüp getirilmesi, konaklamaları ve malzeme ihtiyaçları İDO sorumluluğunda olacak. Giden diş hekimleri bir hafta kalacak. Gönüllü olmak isteyenler bu linkten formu doldurabilir ve www.ido.org.tr sitesi üzerinden detaylı bilgilere ulaşabilir.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.