Dentiss Logo

Deprem Bölgesinde İlaçlar Ücretsiz

Kahramanmaraş merkezli 2 büyük deprem ve artçılar sonrası, 10 ilde kurtarma çalışmaları devam ediyor. Deprem bölgesinde, ilaçları enkaz altında kalan vatandaşlara kolaylık sunulması için Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bir açıklama yayınladı. Eczanelere tanımlanan “484” kodu ile vatandaşlar ilaçlarını ücretsiz alabilecek.
08.02.2023       13.07.12

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), deprem bölgelerindeki vatandaşların ilaçlara ulaşmasının kolaylaştırıldığını duyurdu. Deprem nedeniyle bölgedeki çocuk, genç, yaşlı ve kronik rahatsızlıkları olanların kullandıkları ilaçlar da göçük altında kaldı. SGK’nın bu bölgelere özel yaptığı tanımlama ile eczaneler “484” koduyla reçete girebiliyor.

Yapılan açıklamaya göre, afet bölgesinde ikameti bulunan Genel Sağlık Sigortası kapsamındaki kişiler, sağlık raporu karşılığında alınacak ilaç ve sürekli kullanılan tıbbi malzemeleri, reçetesiz olarak temin edebilecek.

Ayrıca vatandaşlar, afet bölgesinde bulunan SGK ile sözleşmeli sağlık hizmeti sunucularına yapılan müracaatlarda, muayene katılım payından muaf tutulacak. Yine SGK ile sözleşmeli olan merkezlerden ayaktan veya sağlık raporuna istinaden kullanacak ilaç ve/veya sürekli kullanılan tıbbi malzemeler için ilaç, reçete ve tıbbi malzeme katılım payları alınmayacak.

Deprem tarihi olan 06.02.2023 öncesinden kaynaklanan ve henüz tahsil edilmemiş muayene katılım payları ise daha sonra tahsil edilmek üzere ertelenecek.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.