Dentiss Logo

Dentistanbul yeni yatırımlara hazırlanıyor

ABD’li bir yatırım ortaklığı olan Global Environment Fund (GEF) tarafından iki yıl önce satın alınan Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi Dentistanbul, İstanbul’da yeni yatırımlara hazırlandığını açıkladı. GEF tarafından yönetilen hastane, İstanbul’un Pendik-Kartal ve Bakırköy-Beylikdüzü gibi yoğun nüfus bölgelerinde yeni klinikler kurmayı hedefliyor. Dentistanbul Genel Müdürü Bülent Kiymir, şimdiye kadar modernizasyon yatırımları ve yeni klinikler başta olmak üzere GEF’in Türkiye’de 11 milyon dolara yakın bir yatırım yaptığını belirterek, “2009 kuşkusuz kriz ikliminin hissedildiği bir yıl.
20.04.2009       14.16.53

ABD’li bir yatırım ortaklığı olan Global Environment Fund (GEF) tarafından iki yıl önce satın alınan Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi Dentistanbul, İstanbul’da yeni yatırımlara hazırlandığını açıkladı. GEF tarafından yönetilen hastane, İstanbul’un Pendik-Kartal ve Bakırköy-Beylikdüzü gibi yoğun nüfus bölgelerinde yeni klinikler kurmayı hedefliyor.

 

Dentistanbul Genel Müdürü Bülent Kiymir, şimdiye kadar modernizasyon yatırımları ve yeni klinikler başta olmak üzere GEF’in Türkiye’de 11 milyon dolara yakın bir yatırım yaptığını belirterek, “2009 kuşkusuz kriz ikliminin hissedildiği bir yıl. Dolayısıyla 2009’un ikinci yarısından itibaren ve ağırlıkla da 2010 döneminde yeni diş hastaneleri ve poliklinikleri kurmayı planlıyoruz. Burada hedef öncelikle İstanbul olacak. Ancak diğer illerde de fırsatları gözlüyoruz” dedi.

 

“2008’DE TOPLAM 19 BİN YENİ HASTA KAZANDIK”

 

Bülent Kiymir, Türkiye’de özel hastanecilikte ilk uygulama olduklarını ve bu modelin giderek sağlık sektörünün yanı sıra hastalar tarafından da kabul gördüğünü belirterek, “Medikal Park Göztepe’de yer alan diş hastanemiz hariç 2008 yılında toplam 19 bin yeni hasta Dentistanbul’dan faydalandı. Toplam hasta ziyareti sayısı ise 85 binin üzerinde oldu. Hastaların birden fazla işlem yaptırdıkları dikkate alındığında 2008’de hastalarımızın tedavi süreçlerinde 120 binin üzerinde işlem gerçekleşti” dedi.

 

Dentistanbul Genel Müdürü Bülent Kiymir, son 6 aylık dönemde Medikal Park Göztepe dahil ayda 2 bin 500 civarında, günde ise ortalama 125’in üzerinde yeni hastaya baktıklarını ifade ederek, “Özel bir diş hastanesi ortamında bu önemli bir sayı. Diş hastalarının genelde birden fazla ziyareti olur. Hastalarımızın yaptığı toplam ziyaret sayısı kuşkusuz çok önemli. Ancak ilk kez gelen hasta sayısının günlük ve aylık bazda belirli bir düzeyi yakalamış olmasını, Dentistanbul’un ortaya koyduğu özel hastane modelinin başarısı açısından önemli görüyoruz” dedi.

 

“ALTI BÖLÜMÜN DE BAŞINDA PROFESÖRLER VAR”

 

Dentistanbul’da 16’sı uzman olmak üzere toplam 53 diş hekiminin ve 42 hekim yardımcısının hizmet verdiğini açıklayan Bülent Kiymir, her biri kendi alanlarında uzman 6 profesörün de bölüm başkanı olarak görev yaptığını kaydetti. Kiymir bu konuda şu bilgiyi verdi:

 

“Dentistanbul, özel diş hekimliği hizmeti veren sağlık kurumları arasında, Türkiye’de ilk defa uygulanan bir medikal yapılanmaya da sahiptir. “Dentistanbul Tıbbi Direktörlüğü” altında, diş hekimliğinin bütün ana bilim dalları ve her ana bilim dalının başında da bir bölüm başkanı profesör bulunmaktadır. Profesörlerimiz, kendi bölümleri içinde bir yandan bilimsel etkinlikleri sürdürürken, diğer yandan da bölümlerinde yapılan tüm işlemleri denetlemekte ve medikal kadroya yönelik mesleki eğitime aralıksız devam etmektedirler.”

 

“YENİ HASTANE İŞBİRLİKLERİ KURABİLİRİZ”

 

Bülent Kiymir, Medikal Park ile münhasırlık anlaşması olmadığını, benzeri ortak projeleri başka hastaneler içinde de yapabileceklerini belirterek, “Medical Park, Göztepe Sağlık Kompleksi’nde yer alan Diş Hastanesi, Dentistanbul’un tecrübe ve bilgi birikimi ile Ağız ve Diş Sağlığında, tüm uzmanlık alanlarında aynı çatı altında 4 Haziran 2008 tarihinden itibaren başarıyla hizmet veriyor. Bu tür işbirliklerine her zaman açığız” diye konuştu.

 

Bülent Kiymir, özel diş hekimliği hizmetinin hala yüzde 85’inin muayene ortamında verildiğini, ancak hastane ortamında tüm teşhis ve tedavi işlemlerinin her biri kendi alanında uzman hekimler tarafından entegre bir hizmet olarak yapılmasının önemine dikkat çekerek, “Dentistanbul çatısı altında tedavi, oral diagnoz, periodontoloji, ortodonti, pedodonti, endodonti, protez, çene cerrahisi ve implantoloji, radyoloji ve acil diş hekimliği servisleri bulunmaktadır. Bir hasta hastanemize başvurduğunda medikal komitemiz aracılığıyla teşhis ve tedavi süreçleri belirlenir. Uzman doktorlarımız ve diğer kadromuzla hasta memnuniyetini her şeyin üstünde tutuyoruz. Her an kullanıma hazır tam teşekküllü ameliyathanemizin yanı sıra ambulans ve yataklı servisleri ile diş hekimliği konusundaki en donanımlı tedavi merkezi olduğumuzun altını çizmeliyim” dedi.

 

“ŞU ANA KADAR TEK BİR ENFEKSİYON VAKASI YAŞANMADI”

 

Dentistanbul hastaneleri ve polikliniklerinde enfeksiyon kontrol ve önleme faaliyetleri hakkında bilgi veren hastanenin Tıbbi Direktör Yardımcısı diş hekimi Gökhan Yüksel de, GEF’in yönetime gelmesinden sonra enfeksiyon kontrol ve önleme çalışmalarının öncelikle ele alındığını söyledi. Hepatit B, Hepatit C ve AIDS gibi kan yoluyla ve vücut sıvıları ile bulaşan enfeksiyon hastalıklarının en önemli bulaşma yollarından birinin ağız ve diş tedavileri olduğunun bilincinde olarak çalışmaların yürütüldüğünü vurgulayan Yüksel, enfeksiyon kontrolü için hastanede yarı zamanlı bir enfeksiyon uzmanı bulundurduklarını aktardı. Yüksel, “Bugüne kadar Dentistanbul’un hiçbir kliniğinde tek bir enfeksiyon vakası yaşanmamıştır. Bunu büyük bir mutlulukla belirtmek isterim. Hastaların tedavisi sırasında kullanılan her türlü malzeme ve alet ayrı ayrı poşetlenerek dünya standartlarında uygulanan yöntemlerle ve aletlerle steril edilerek kullanılmaktadır. Hasta ağzına giren her türlü alet sterilize edilmektedir. Yüksek ısılarda dahi yaşama şansı bulan bazı spor ve bakteriler var. Bunların yok edilmesi için Otoklavlarla sterilizasyon yapılması gerekmektedir. Kliniklerimizde sterilizasyon basınç altında yüksek ısı ile otoklav kullanılarak yapıldığı için bakteri üremesine izin verilmez” diye konuştu.

 

“KİŞİ BAŞI 11 SAAT ENFEKSİYON EĞİTİMİ“

 

Bu konudaki diğer çalışmalara değinen Gökhan Yüksel, kişi başına 2007’de 17 saat, 2008’de de 11 saat enfeksiyon kontrol ve önleme yolları hakkında hekimler dahil tüm çalışanlara eğitim verildiğini ifade ederek şunları söyledi:

 

“Bir çok diş kliğininde halen kullanılan kuru sıcak hava sterilizasyonu yerine Hastane ve polikliniklerimizde tüm diş aletleri, yüksek derecede basınçlı buharda (otoklavda) steril edilerek, tek kullanımlık paketler halinde tedavilerimizde kullanılmaktadır. Tedavilerden sonra, kirlenen aletler önce ultrasonik yıkayıcıda (içinde bulunan özel kristaller sayesinde ve belli bir sıcaklıkta titreşim vererek aletleri temizleyen) yıkanmakta, ardından tüm mikroorganizmalardan arındırmak için dezenfekte edilmek üzere yıkama makinesinde yıkanmaktadır.Bu yöntem maalesef pek çok diş kliniğinde hala kullanılmamaktadır.Yıkama makinesinden çıkan aletler kurutularak ve el değmeden tek tek paketlenerek, otoklavda steril edilmek üzere hazırlanmaktadır.”

 

Yüksel, Denstistanbul hastane ve kliniklerinin hijyen konusunda örnek bir görünümde olduğunun altını çizerek, tüm çalışanların belirli aralıklarla serolojik taramadan geçirildiğini, aşılanması gereken çalışanların aşılarının yapıldığını söyledi. 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.