Dentiss Logo

Dentistanbul’a Uluslararası Kalite Ödülü

Türkiye’de ilk kez bir diş hastanesi, uluslararası hastaların tedavilerinde hizmet vermek amacıyla oluşturulan TEMOS (Quality in International Dental Care) “Uluslararası Ağız ve Diş Sağlığı Bakımında Kalite” belgesini almaya hak kazandı. Dentistanbul, aldığı  belgeyle Türkiye’nin ağız-diş sağlığı turizminde uluslararası arenadaki görünürlüğünün artmasına katkı sağlayacak.
01.06.2013       12.09.01
Aachen Üniversitesi ile Alman Havacılık ve Uzay Kurumu önderliğinde oluşturulan bağımsız kalite akreditasyon kuruluşu TEMOS’un denetimlerini başarıyla geçen Dentistanbul, “Uluslararası Ağız ve Diş Sağlığı Bakımında Kalite” belgesinin sahibi oldu. 2001 yılında temelleri atılan ve Türkiye’nin ilk özel diş hastanesi unvanını taşıyan hastanenin Genel Müdürü Dt. Gökhan Yüksel, tüm dünyada sadece etkin kalite yönetim sistemlerine sahip sağlık kuruluşlarının başvuru yapabildiği TEMOS sertifikasını almaktan büyük gurur duyduklarını belirterek “Hekimlerin sahip oldukları belgeler, sunulan tedavinin kalitesi ve enfeksiyon riskinin tamamen ortadan kaldırılması gibi birçok önemli kriterde uluslararası hizmet kalitemizin sembolü olan TEMOS belgesi sayesinde ağız ve diş sağlığı amacıyla yurt dışına çıkmayı planlayan hastalar için Türkiye daha cazip bir yer olacak” şeklinde açıklama yaptı.

TEMOS kriterleri kapsamında uluslararası hastalara verilen hizmetlerin hem tek tek hem de birbirlerine uyumluluğu çerçevesinde incelendiğine değinen Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: “Hastaların sadece tedavisiyle değil; uçak biletlerinin ayarlanmasından konaklamalarına, tedavi öncesi hizmetlerden ülkelerine döndüklerinde yapacakları kontrol amaçlı doktor ziyaretlerine kadar tüm hizmetleriyle ilgileniyoruz. Tedavinin her aşamasını dijital olarak uluslararası standartlarda kayıt altına alıyoruz ve yurt dışındaki partner klinikler sayesinde hastalarımızın ülkelerine döndüklerinde ihtiyaç duyabilecekleri tedavi sonrası desteği güvenle almalarını sağlıyoruz. Böylece hastalarımız tedavileri tamamlanmadan ülkelerine dönseler bile burada tedavilerine devam edebiliyorlar.” dedi.

Türkiye, sağlık turizminde bir adım öne geçiyor
Kalite Eğitim Müdürü Sibel Gönülsüz ise “Türkiye’de yurt dışından akreditasyon belgesi alan birçok özel hastane olmasına rağmen diş hastanelerinde akredite olan henüz yok; ancak dört diş hastanesi içinde TEMOS belgesi ilk defa Dentistanbul’a verildi. Bunun sebebi, yıllardır özenle kurulan kalite yönetim sistemi ve çalışanların sürekli eğitim ile çalışmalara dâhil edilmesinin bir sonucudur” dedi.

TEMOS’un sağlık kuruluşlarını sundukları uluslararası hasta hizmetlerine göre dünya çapında değerlendiren ve belgelendiren tek sertifikasyon kuruluşu olması nedeniyle sağlık turizminde önemli bir yere sahip olduğunu açıklayan TEMOS GMBH Yönetim Direktörü Dr. Claudia Mika konu hakkında şunları söyledi: “Asistan hizmetleri ve seyahat sağlık sigortası sunan firmalar gibi çeşitli kuruluşların da katılımıyla oluşturulan TEMOS kriterleri kapsamında tıbbi ve tıbbi olmayan servislerin geçerliliğini denetliyor ve belgelendiriyoruz. Böylece hastalar yurt dışındaki tedavilerinin öncesi ve sonrasındaki her aşamanın kalitesinden emin olabiliyor. Özellikle ağız ve diş sağlığı tedavileri gibi uzun süreli kontrol gerektirebilen tedaviler için bu önemli bir konu.”




YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.