Dentiss Logo

Dental Sektörde Kalıpların Dışında Bir Şirket: Değişim Dental

Dental sektördeki yenilik ve farklılıklara odaklanan Değişim Dental, dünyadaki gelişmeleri ülkemizdeki diş hekimleriyle buluşturma misyonunu taşıyor. Restoratif ürünlere odaklanan şirketin en iddialı ürünü, jel çürük temizleyici Brix 3000. Değişim Dental’in kurucusu Özlem Tunca ile Dişhekimliği Dergisi’nin 139. sayısı için bir röportaj gerçekleştirdik. Tunca, ürün yelpazelerine yerli üretim ürünleri eklemek için adım attıklarını söylüyor.
06.06.2020       22.33.22

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1986 Gaziantep doğumluyum. İşletme Fakültesi mezunuyum. Yaklaşık 12 yıldır dental sektörde faaliyet gösteriyorum. Aynı zamanda Değişim Dental’in kurucusuyum. Evliyim ve bir kızım var.

Kuruluşundan bugüne şirketinizin öyküsünü anlatır mısınız?

Değişim Dental, eski konvansiyonel aile şirketlerine benzer ama günümüz kurumsal şirketlerin yaklaşımlarını içinde barındıracak şekilde 2012 yılında kuruldu. Uzun yıllar farklı şirketlerde sürdürdüğümüz çalışmalarımızı ve bilgi birikimini, kendi firmamıza aktarma motivasyonu ile bir araya geldik. Bir noktada firmamızı sıfırdan bu noktalara getirdik. Tek bir hedefe odaklandık, firmamıza verdiğimiz isim gibi sektörde belirli kalıpları değiştirip fark yaratmak ve farklı ürünleri hekimlerimizle buluşturmak amacımız. Stratejik ortaklıklarla büyüme hedeflerini gerçeğe dönüştürürken dental sektördeki gelişmeleri kendimize öncelik olarak belirledik. Bu nedenle yurt dışındaki araştırmalarımız dental sektördeki yenilikler ve farklılıklar üzerine oldu. Hala kuruluş amacımız doğrultusunda, sektörümüze dair dünyadaki yenilikleri takip ederek ilerlemeye devam ediyoruz.

Ekibiniz ve hizmet ağınız hakkında neler söylemek istersiniz?

Genç dinamik bir ekibimiz var. Ekibimiz düzenli olarak hekimlerimizi ziyaret ediyor ve hekimlerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik hizmet veriyorlar. Ayrıca kongre ve fuarlara katılıp hekimlerimizle olan bağımızı güçlü tutuyor, bu sayede Türkiye’nin her bölgesine ulaşarak hekimlerimize kaliteli ürünleri sunma fırsatı yakalıyoruz.

Ürün gamınızda neler var?

Ürün yelpazemiz ağırlıklı olarak restoratif tedavi ürünlerinden oluşuyor. Ayrıca hekimlerimizin ihtiyacı olabilecek her türlü malzemenin teminini sağlıyoruz.

Jel çürük temizleyicileri diş tedavilerinde ne tür avantajlar sağlıyor? Nasıl geri dönüşler alıyorsunuz?

Brix 3000, bizim en önem verdiğimiz ürünümüz. Dentofobi sorunu yaşayan hastalar için önemli bir yenilik. Ürünümüzün avantajı hastayı anestezi ve türbin korkusundan uzaklaştırarak, stres yaşamadan kısa sürede tedavisinin yapılmasını sağlamak. Genellikle çocuk hastalar için bir alternatif olarak görülse de her yaştan hastaya kolaylıkla uygulanabiliyor olması önemli bir ayrıntı.

Başlangıçta hekimlerimizin ­­inanamadıkları bir yenilikti. Yeni ve farklı bir ürünü tanıtmak tabi ki belirli bir süreç aldı çünkü sektörümüzde ürünler genellikle birbiriyle kıyaslama yapılabilir çeşitten oluşuyor. Brix 3000 için kıyaslama yapabileceğimiz muadil bir ürün mevcut değil. Çünkü yıllardır uygulanan tedavi yönteminin dışında, tamamen farklı bir uygulamaya sahip bir ürün. Ama zamanla fakültelerimizin yaptığı akademik çalışmalar ayrıca katıldığımız tüm kongre ve fuarlarda tanıtıma devam etmemiz, ürünün bilinirliğine çok önemli bir katkı sağladı. Akademik çalışmalar ve hekimlerimizden elde ettiğimiz sonuçlar bize doğru tercih yaptığımızı gösterdi.

Bu yıl için hedefleriniz nelerdir?

Kurumsallaşma adına yaptığımız yatırımları geliştirerek kaliteli, yeni ve farklı ürün anlayışımız ile gelecek dönemlerde de hizmet vermeye devam edeceğiz. Tabi ki yıl içerisinde düzenlenen kongre ve fuarlara her yıl olduğu gibi katılmaya devam edeceğiz ama bu yıl farklı olarak ürünlerimize dair akademik çalışmalar ve sunumlar üzerine yoğunlaşmayı düşünüyoruz. Bilindiği üzere Türkiye’de sektörümüzü ağırlıklı olarak ithal edilen ürünler oluşturuyor. Planladığımız ve bu yıl faaliyete geçirmeyi düşündüğümüz, belirli ürün yelpazesinde yerli üretim üzerine çalışmalarımız var ve hazırlıklarımız devam ediyor. En kısa zamanda dental sektörde yerli üretim olan ürünlerimizi de hekimlerimizin kullanımına sunacağız.

2020 yılı için katılacağınız veya düzenlediğiniz fuar/eğitim/etkinlik planlarınız var mı?

Her yıl Türkiye’de düzenlenen kongre ve fuarları önemle takip ediyoruz. IDEX, TDB, GREATIST, İZDO başta olmak üzere kongre ve fuarlara katılıyoruz. Ayrıca İstanbul dışında gerçekleşen Diş Hekimleri Odaları’nın düzenlediği etkinliklere de olabildiğince düzenli olarak katılmaya özen gösteriyoruz. IDEX Fuarı ve GREATIST Kongresi’nde stant yerimiz yıllardır hiç değişmedi. Çünkü tanıma ve çalışma imkanı bulduğumuz hekimlerimiz fuar alanları içerisinde Değişim Dental’in nerede olduğunu biliyor. Bu yıl gerçekleştirmeyi düşündüğümüz hedeflerden biri akademik çalışma ve sunumlarla ürünlerimizin tanıtımını desteklemek olduğu için, IDEX Fuarı ile başlangıç yapıyoruz. Üniversitelerimizden çok değerli akademisyenlerimiz ile IDEX’e hazırlandık.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

2012 yılında bir aile şirketi olarak çıktığımız bu yolda, hekimlerimizi ailemizin bir parçası olarak görüp kaliteli hizmet anlayışı ile bugüne kadar geldik. Şimdi bugün geriye dönüp baktığımızda ailemizin ne kadar büyüdüğünü gururla görebiliyoruz. Değişmeyen kaliteli ve samimi hizmet anlayışı ile ailemizi büyütmeye devam edeceğiz.

Röportaj: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.