Dentiss Logo

Dental Sektör, Yılın İkinci Yarısından Umutlu

Pandemi nedeniyle acil olmayan diş tedavilerinin ertelenmesi tavsiye ediliyor. Alınan bu tedbirden dental sektördeki firmalar da etkilendi. Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Erkan Uçar, bu durumu geçici bir buhran olarak yorumluyor. Uçar, 3. çeyrekte toparlanmanın başlayacağını, yılın son çeyreğinde ise hızlı bir yükseliş beklediklerini söylüyor.
14.05.2020       16.08.03

Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyesiyle Kovid-19 salgınından korunmak için acil olmayan diş tedavileri erteleniyor. Hastaların ve sağlık çalışanlarının salgından korunması için alınan bu önlem nedeniyle, diş hekimlerine malzeme sağlayan ağız ve diş sağlığı sektörü de olumsuz etkilendi. Ancak bilinçli olarak ertelenen tedaviler, normalleşme süreciyle birlikte yeniden başlayacağından sektör, yılın ikinci yarısından ümitli.

 
Diş Malzemeleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİŞSİAD) Başkanı Erkan Uçar, dental sektörde yaşanan duraklamayı “geçici buhran” olarak değerlendirmekte. Durumun kalıcı olmayacağına işaret eden Uçar, “Pandemi sürecinde, diş tedavileri durduruldu. Sağlık Bakanlığının tavsiyesiyle Türk Diş Hekimleri Birliği de bu yönde karar aldı. Sadece acil tıbbi müdahalelerin uygulanması, işlem hacminde yüzde 90- 95 oranında düşmeye neden oldu. Klinikler çoğunlukla kapalılar. Bu nedenle diş hekimlerine servis veren tıbbi malzeme firmaları da dinlenme sürecinde.
 
Ağız ve Diş Sağlığı sektöründeki firmaların büyük çoğunluğu şu günlerde çalışmıyor ya da minimum düzeyde çalışıyor. Firmalarımız, istihdamı devam ettirmek istiyorlar. Tıbbi malzeme sektörünün önemli bir parçası olan ağız ve diş sağlığı sektörü, Ekonomik İstikrar Kalkanı paketi kapsamında yer almıyor. Sektörün destek paketi kapsamına alınması önemlidir”.
 
Haziran Ayından İtibaren Normalleşme Bekliyoruz
 
Yılın ikinci yarısının daha iyi geçmesini beklediklerine işaret eden Uçar, Haziran ayından itibaren kliniklerin açılacağını öngördüklerini söylüyor: “Üçüncü çeyrekte, ikinci çeyrekteki ani durmanın yavaş yavaş toparlanmaya geçeceğini, dördüncü çeyrekte de hızlı bir toparlanma sürecini yakalayacağımızı ve toplam işlem hacmimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Bekleyen işleri daha kısa sürede yaparak, katlayarak sürdürebileceğiz.
 
Türkiye'deki sağlık sisteminin de ne kadar doğru ve düzgün olduğunu bu süreç bize gösterdi. Diş hekimliği sektöründe de aynen bu paralelde, dünyanın en önde gelen kaliteli ürün ve hizmet sağlayan firmalarımız yer alıyor. Dünyanın en kaliteli diş hekimlerine sahibiz. Yılın ikinci yarısında sektör için olumlu gelişmeler göreceğimize inanıyoruz”.

Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.