Dentiss Logo

Dental El Aletlerinde Yerli Üretici Olmanın ‘Onur’u

Onur Diş Deposu, 2017 yılı sonunda Samsun’da kurduğu fabrika ile Dental Cerrahi El Aletleri üretimine başladı. ODC olarak tescillenen marka, Türkiye’nin ilk ve tek dental el aletleri üreticisi olmanın haklı gururunu yaşıyor. ODC Genel Müdürü Erhan Soydan ile Dişhekimliği Dergisi için çalışmalarını konuştuk.
01.09.2020       12.20.15

Diş hekimlerine sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Günümüz teknolojilerinin son sürümleri ile birlikte gerek hijyen ve gerekse de hasta ve hekim konforunu her zaman olduğu gibi önceliklerimizde tutarak satışa sunduğumuz ürünlerimizin en başında ünitler, cerrahi el aletleri ve görüntüleme cihazlarımız gelmektedir. Bunun yanı sıra ağız ve diş sağlığı için gerekli tüm malzemelerimizi de piyasaya arz ediyoruz.

Ürün gamınıza yeni ürünler de ekleniyor. Öne çıkan ürünleriniz nelerdir?

Bu defa Woodpecker motopex cihazımız göz kamaştıracak. Diğer modellerden çok daha üstün özellikleri ile son teknoloji ürünü olan bu cihaz, anatomik apexi ölçebilme, 360 derece dönebilen rotary sistem ve reciprocal hareketi kendi bünyesinde çalıştırabilme özelliğine sahip. Ayrıca bu özellikleri tek tek kullanılabildiği gibi hepsi bir arada da kullanabiliyor.

Cihaz 8 mm’lik kafa yapısına sahip olup 360 derece dönebilen 6:1 anguldruva sayesinde hasta ağzında ergonomik çalışma sağlar. Ürünün yazılım sistemi renkli led ekran endodontik motor üzerindedir. Görsel ve sesli uyarısı sayesinde takip edilmeye uygundur. Cihaz sistem yazılımında 23 adet orjinal kanal eğesi tork ve hızları ile sisteme kayıtlıdır ve auto start, slown down, auto stop ve reverse modları mevcuttur.

Cihaz içerisinde 10 adet memory hafıza bulunması, hekim tarafından kişisel değerler girilerek aktive edilmesine olanak tanır. Reciprocal hareket modu; hız ve tork ayarlamaya müsait olduğundan sağ ve sol dönüş mesafesi hekim tarafından manuel ayarlanarak istenilen marka kanal eğesi ile kullanılmaya uygundur. Kalibrasyon özelliği, istenildiğinde hekim tarafından tek tuşla çalıştırılabilir.

Kablosuz ve şarj edilebilir bir sistem olması kullanımı kolaylaştıran bir unsurdur. Cihaz 2000 mah lityum iyon pilden yapılmıştır ve kendi kendine kapanabilme özelliğine sahiptir.

Güvenli anatomik apex ölçümünün yanı sıra sağ ve sol elini kullanan hekimler için değişim modları olması konforlu bir çalışma sağlar.

Dental sektörde yerli üretim yapan firmalardan birisiniz. Son olarak bir fabrika açtınız. Fabrikanızın üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve sektöre sağladığı katkılar hakkında neler söylemek istersiniz?

Bilindiği gibi ilk çağlarda insanoğlunu kullandığı ilk alet elleriydi. Daha sonraları bakır, bronz ve demir gibi madenlerden çeşitli aletler yaptılar. Yüzyıllar boyu süregelen bu bilgi ve birikimler günümüzde özellikle cerrahi el aletlerinde bambaşka boyutlara ulaşmıştır. Tıbbi cihaz, medikal aletlerinde ülkemizin dışa bağımlılığı hepimizin malumudur. Ancak özellikle son yıllarda yerli üretim konusunda ülke genelinde yapılan çalışmalar çok olumlu sonuçları beraberinde getirerek ülke sıralamalarında Türkiye’yi öne çıkarmıştır. Bütün bu gelişmelerin en yakın takipçisi olarak Onur Diş Deposu bünyesinde bir ilki gerçekleştirdik.

2017 yılının son çeyreğinde Samsun ilimizde Dental Cerrahi El Aletleri üretimine başladık. Markamız ODC olarak tescillenerek Türkiye’de ilk ve tek özelliğine sahip dental el aletleri üreticisi olmanın haklı gururunu taşıyoruz. İlk fabrikamızın yerini, üretim kapasitesini artırmak amacıyla yeniledik ve 20 kişilik profesyonel ekibimizle üretimimize devam ediyoruz. Türkiye genelinde yedi kişilik uzman satış ekibimiz ve bayilerimiz, ürünlerimizin tanıtımını ve satışını gerçekleştirmektedir.

Bu röportaj Dişhekimliği Dergisi’nin 137. sayısında yayınlanmıştır. Derginin yeni sayılarına abone olmak isterseniz buradan kaydınızı yapabilirsiniz.

Röportaj: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.