Dentiss Logo

Covid-19 Diş Hekimleri Arasında Ne Kadar Yaygın?

Yeni yayınlanan bir rapora göre Covid-19’un Amerika’daki diş hekimleri arasındaki yaygınlığı yüzde 1’in altında. Diğer sağlık çalışanlarına kıyasla oldukça düşük olan bu oran, alınan tedbirlerin işe yararlılığı ve tedavilerin nasıl yürütülmesi gerektiği açısından önemli ipuçları içeriyor.
13.11.2020       16.43.14

Diş hekimliğinde Covid-19 pandemisine dair risklerin ortaya konması, hekimlerin, yardımcı personellerin ve hastaların güvenliğini sağlamak açısından büyük önem taşıyor. The Journal of the American Dental Association'ın Kasım 2020 sayısında, ABD’deki diş hekimleri arasında Covid-19 yaygınlığı ve enfeksiyon kontrol uygulamaları hakkında bir rapor yayınlandı.

Rapora göre, Covid-19 için yüksek risk altında olduğu varsayılan diş hekimlerinin yüzde 1’inden daha azının Covid-19 pozitif olduğu bulundu. Haziran 2020'de toplanan verilere dayanan bu oran, ABD'deki diğer sağlık profesyonellerinin oldukça altında. Raporun kıdemli yazarı, Amerikan Dişhekimleri Birliği (ADA) Bilim ve Araştırma Enstitüsü İcra Kurulu Başkanı Marcelo Araujo, bu sonucun diş hekimleri ve hastalar için çok iyi bir haber olduğunu söylüyor.

ABD’deki Diş Hekimlerinin %0,9’unun Covid-19 Pozitif Olduğu Tahmin Ediliyor

Raporun yazarları, Haziran ayı başlarında ülke çapında yapılan Amerikan Dişhekimleri Birliği (ADA) anketini analiz ettiler. Ankete yanıt veren 2 bin 195 kişiden 20'sinin Covid-19 ile enfekte olduğunu, ABD'deki tüm diş hekimlerinin yaklaşık % 0,9'unun doğrulanmış veya muhtemel Covid-19 pozitif olduğunu buldular. Diş hekimlerinin yüzde 82'si, anketten bir ay önce asemptomatik olduğunu ve yüzde 16.6'sı Covid-19 testi yaptırdığını bildirdi. Test yaptırmayanlar arasında, yüzde birden daha azına (0.32) bir doktor tarafından olası bir Covid-19 teşhisi verilmişti.

Diğer sağlık çalışanlarına kıyasla çok daha düşük enfeksiyon prevalansına sahip olunması, diş hekimlerinin hastalık kontrol kılavuzlarını takip ederek gerekli tedbirleri aldıkları şeklinde yorumlanıyor.

Haber: Elvan Genç (VYG)


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.