Dentiss Logo

Çocuklardan Diş Eğitimi

Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi yeni yönetiminin ilk etkinliği arkadaşlarına diş sağlığı eğitimi oldu. Geçtiğimiz hafta yaptıkları genel kuruldan sonra çalışmaya başlayan Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle Cumhuriyet Mahallesi Ali Kaya İlköğretim Okulu’nda “Ağız ve Diş Sağlığı” eğitimi düzenledi.
01.12.2012       14.12.56
Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi yeni yönetiminin ilk etkinliği arkadaşlarına diş sağlığı eğitimi oldu. Geçtiğimiz hafta yaptıkları genel kuruldan sonra çalışmaya başlayan Çocuk Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri, Sağlık İşleri Müdürlüğü iş birliğiyle Cumhuriyet Mahallesi Ali Kaya İlköğretim Okulu’nda “Ağız ve Diş Sağlığı” eğitimi düzenledi. Eğitim esnasında Diş Hekimi Handan Arda öğrenci, öğretmen ve velilere çocuklarda florlamanın önemi, uygun diş fırçası, diş fırçalamanın şekli, ağız sağlığı ve yan etkileri gibi konularda bilgi verdi.

Anaokulu öğrenci ve velilerine ayrı olarak düzenlenen toplantıda küçük yaşta başlatılan ağız ve diş sağlığının önemini anlatan Arda, “Çocukların 2 yaşından 13 yaşına kadar dişlerinin florlanması gerekir. Diş sağlığı bu şekilde daha uzun ömürlü olur. Karşıyaka Belediyesi Sağlık İşleri bünyesinde çocuklara ücretsiz florlama yapmaktayız. Okul olarak randevu alıp gelinirse ücretsiz hizmet verebiliriz.” dedi.

Ardından ilköğretim okulu öğrencilerine düzenlenen toplantıda ise doğru diş temizliği, diş çürümeleri ve erken alınacak önlemler anlatıldı. Ağız ve diş sağılığı üzerine yapılan eğitimde çocukların sorularına da cevaplar verilerek bilgilenmeleri sağlandı.

Dt. Handan Arda ile birlikte son olarak Mustafa Kemal Mahallesi Kadın Danışma Merkezi’ne giden Çocuk Meclisi, organizasyona gönüllü olarak katılan bayanlara da ağız ve diş sağlığı ve bakımı hakkında eğitim verdi.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.