Dentiss Logo

Çaresiz Anne, Engelli Kızının Diş Tedavisi için Yardım İstiyor

Geçirdiği menenjit nedeniyle zihinsel ve fiziksel engelli olan Ayşe Göktaş, tüm dişleri çürüdüğü için beslenemiyor. Ağrıları nedeniyle kızının uyku uyuyamadığı anlatan anne Fadime Göktaş, gezmedikleri hastane kalmadığını, tek isteğinin kızının diş tedavisinin yapılması olduğunu söylüyor.
09.06.2021       10.53.13

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan Fadime Göktaş (53), engelli kızı Ayşe Göktaş’ın dişleriyle ilgili yaşadığı sorunları Sabah Gazetesi’nden Ceyhan Torlak’a anlattı. Habere göre 34 yaşındaki Ayşe Göktaş, 9 aylıkken geçirdiği menenjit nedeniyle zihinsel ve yürüme engelli bir hayata mahkum oldu.

Tüm dişleri çürüyen Ayşe Göktaş’ın, katı gıdalarla beslenemediği için kan değerleri düşük çıkıyor. Anne Fadime Göktaş, kızının 10 yaşında başlayan diş problemleri yüzünden, 24 yıldır uyku yüzü görmediğini söylüyor: "Kendi uyuyamıyor. Bizi de uyutmuyor. 10 yaşından beri dişleri ile ilgili sorun yaşıyoruz. Dişlerinde ağrı olduğu için katı olarak beslenemiyor. Sağlıklı beslenemediği için kan değerleri düşük. Hangi hastaneye gitsek kan değerlerine bakıldığında kimse dişlerini çekmek istemiyor. Kan değerleri düşük olduğu için anestezi yapılamıyor".

Eşinden maddi manevi bir destek göremediğini belirten çaresiz anne, “Tek isteğim kızımın diş tedavisinin yapılması. Sağlıklı dişleri olursa katı yemek yiyebilecek. Geceleri ağrısı olmayacak” sözleriyle yardım istiyor.

Kaynak: Sabah Gazetesi

REKLAM


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.