Dentiss Logo

Botulinum Toksin Eğitimine İlgi Büyük

VESTA Akademi’nin uzun yıllardan beri düzenlediği Botoks ve Dermal Dolgu eğitiminin bir yenisi 26-28 Eylül tarihleri arasında Dr. Martin Kinsella, Lisa Moore ve Dt. Mustafa Bekerecioğlu tarafından verildi.
02.10.2014       12.33.52
Türkiye genelinden 21 diş hekimi ve tıp doktorunun katıldığı eğitimin 2 gün süren teorik bölümü botulinum toksin başlangıç ve ileri, dermal dolgu başlangıç ve ileri seviye olarak dört aşamada verildi.

Katılımcılar botulinum toksin temel eğitiminde yüz anatomisini detaylı olarak gördükten sonra, botoxun hazırlanmasını, sulandırılmasını, glabella, alın, gözler, gözaltı ve burun çevresindeki botox uygulamalarının nasıl olacağını öğrendiler. İleri seviye teorik bölümde ise alt-yüz bölgesi ve boyun bölümü, oral-fasiyal endikasyonlar ve tedaviler anlatıldı.

Teorik eğitimin ikinci günü dermal dolguya ayrıldı. Dr. Martin Kinsella tarafından anlatılan başlangıç ve ileri seviye dermal dolgu bölümlerinde katılımcılar; nasolabial bölge, dudaklar, ağız köşeleri, yanaklar, çene hattı dolguları ve glabella endikasyonlarını detaylarıyla görme fırsatı yakaladılar. İngilizce olan sunumda simultane çeviri yapıldı ve hekimlerin tüm soruları cevaplandırıldı.

Katılımcı hekimler zengin uygulama gününde, hastane ortamında gönüllü modeller üzerinde uygulama fırsatı elde ettiler. Dört farklı bölüm için dört ayrı sertifika alan hekimler, eğitim sonunda memnuniyetlerini dile getirdiler.






Haber&Fotoğraf: Elif Taman





YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.