Dentiss Logo

Botoks katılımcıların mesleki çalışmalarını çok değiştirecek

15-16 Kasım 2009 tarihlerindeki Botulinum Toksin (Botoks) İleri Seviye (Advanced) Eğitimi ve oral fasiyal kursu vermek üzere İstanbul’a gelen Dr. Bob Khanna, kısa bir süre önce “İngiltere’nin en iyi dişhekimi” seçildi. Aynı zamanda bu ödülü layık görülen en genç dişhekimi unvanını da kazanan Dr. Khanna ile İstanbul’da verdiği eğitim, katılımcılar, çalışmaları ve elde ettiği ödül hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.  
16.12.2009       11.11.12

15-16 Kasım 2009 tarihlerindeki Botulinum Toksin (Botoks) İleri Seviye (Advanced) Eğitimi ve oral fasiyal kursu vermek üzere İstanbul’a gelen Dr. Bob Khanna, kısa bir süre önce “İngiltere’nin en iyi dişhekimi” seçildi. Aynı zamanda bu ödülü layık görülen en genç dişhekimi unvanını da kazanan Dr. Khanna ile İstanbul’da verdiği eğitim, katılımcılar, çalışmaları ve elde ettiği ödül hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Sayın Khanna kısaca kendinizi tanıtarak çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

1970 yılında İngiltere’de doğdum. 1992 yılında Galler’de bulunan Cardiff Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum. Eğitimimin büyük bir bölümünü İngiltere’de tamamladım. Özellikle mezuniyet sonrası eğitimim için birkaç ülkede bulundum. 18 yıla yakın bir süredir dişhekimliği yapıyorum.

 

Uluslararası bir eğitim enstitüm var. Yaklaşık 10 yıldır faaliyette. Sizin de bildiğiniz gibi geçtiğimiz Ağustos ayında bu enstitüde Türk dişhekimlerine botoks başlangıç eğitimi verdim. Harikaydı. Eskiden enstitü Londra’da bir eğitim kurumunun bünyesindeydi. Vermiş olduğum eğitimlerin kalitesini artırmak amacıyla geçtiğimiz Mart’ta kendime ait bir yer açmaya karar verdim. Yani kendim için bir yer istedim. Yeni enstitümde 100 kişinin oturabileceği bir oditoryum var. Oditoryum ile ameliyathane arasında HD kalitesinde ses ve görüntü sistemi bulunuyor. Eğitim alan dişhekimleri bu sistem sayesinde ameliyatları geniş bir ekrandan detaylı olarak izleyebiliyorlar ve çeşitli sorular sorabiliyorlar. Bu çok iyi bir öğrenme yöntemidir. Çin ve Hindistan’da oturan biri bile bu eğitimi sanal olarak izleyebiliyor.

 

Kasım ayının başında İngiltere’nin en iyi dişhekimi seçildiniz. Birinciliği kazandığınız yarışma hakkında bilgi veriri misiniz?

Kasım ayının ilk haftasında yapılan yarışmada İngiltere’nin en iyi dişhekimi seçildim. Böylelikle bugüne kadar bu ödülü alan en genç dişhekimi ben oldum. Yarışmada başarı kriteri olarak klinik anlamda hem ulusal hem de uluslararası alanda elde edilen başarılar baz alınıyor ve isteyen herkes yarışmaya katılabiliyor. Yarışmada öncelikle ilk 10 belirleniyor. Birinci de bu 10 kişi arasından seçiliyor. Böylesine değerli bir ödülü aldığım için çok gururluyum.

 

İstanbul’da 15-16 Kasım 2009 tarihlerinde botoks ileri seviye eğitimini ve oral fasiyal kursu yaptınız. Eğitimlerle ilgili genel bir değerlendirme yapar mısınız?

Ağustos ayında Londra’da gerçekleştirdiğimiz botoks başlangıç eğitimini başarıyla tamamlamıştık. İstanbul’da ise bir, iki yeni katılımcının iştirak etmesiyle birlikte aynı grup ile ileri seviye eğitimi ve oral fasiyal kursu gerçekleştirdik. Katılımcılarımızın ilk kursta anlattığım şeyleri gayet iyi hatırlıyor olmaları beni çok memnun etti. Ancak yine de kısa bir tekrar yaptık. Daha sonra da ileri seviye eğitime ve oral fasiyal kursa geçtik. Onlara bazı testler vererek sorular sordum. Her biri de bu testleri başarıyla verdi. Genel itibariyle İstanbul eğitimleri çok başarılıydı. Katılımcı dişhekimlerine herkese vermiş olduğum eğitimi aktardım. Bir dil engeli olmasına rağmen kursumuz gerçekten verimli geçti. İşini çok iyi yapan ve bize oldukça yardımcı olan bir tercümanımız vardı. Verdiğim her türlü bilgi ve mesaj hekimlere doğru biçimde ulaştı. Gerek Londra’daki gerekse de İstanbul’daki eğitimlerinin kalıtımcılarımızın mesleki çalışmalarına çok olumlu yansıyacağını, özellikle de estetik dişhekimliği ile ilgili yaptıkları tedavilerde başarı düzeyini artıracağını düşünüyorum.

 

Katılımcıların seviyelerini nasıl buldunuz?    

Ayrı ayrı değerlendirmek gerekirse değişik profillere sahip bir gruba eğitim verdiğimi düşünüyorum. Kimi hekimler seviye olarak yukarıda bulunurken, kimileri orta, bazıları ise düşük seviyelerdeydi. Ancak gördüğüm şudur ki, eğitimin sonunda her hekim beklentileri doğrultusunda bilgiler edindi.

 

Eğitim sebebiyle geldiğiniz İstanbul hakkında neler düşünüyorsunuz?

Evet, uzun bir aradan sonra İstanbul’a gelme fırsatı yakaladım. Son olarak 16 yıl önce ziyaret etmiştim. Eğitim programı yoğun olduğundan ne yazık ki fazla dolaşabilme şansım olmadı. Ancak şunu söyleyebilirim ki İstanbul gerçekten dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Görmeyi çok istediğim fakat gidemediğim çok sayıda tarihi yerler bulunuyor. Umarım bir sonraki ziyaretimde bu yerleri de dolaşmak isterim. Ancak şunu da eklemek isterim ki trafik sorununu halletmeniz gerekiyor.  

Röportaj/Fotoğraf: Özgür Çilek

 

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.