Dentiss Logo

Bir Vagon Fındığın Kârı, Bir Kutu İmplanttan Az

Dünyanın en geniş ürün yelpazesine sahip implant firmaları arasında olan AGS Medikal’in Ortağı Dr. Ahmet Altuğ Serçe, katma değerli ürünlerin ülke ekonomisi için önemini fındık örneği ile vurguladı. Dr. Ahmet Altuğ Serçe “Bir vagon fındığın kârı, bir kutu implanttan az” diyor.
07.07.2021       15.03.37

AR-GE çalışmalarınızdan ve inovatif ürünlere yatırımlarınızdan bahseder misiniz?

Implance markamız ve AGS Medikal olarak AR-GE faaliyetleri bizim için kesintisiz bir süreçtir. Kırk adet CNC makinelerimizin bir kısmını her zaman AR-GE faaliyetlerine ayırıyoruz. Standart implant üretim tesislerinde bulunması mümkün olmayan, elektron mikroskobu (SEM) ve stres analiz cihazı gibi birçok cihaz, AR-GE faaliyetlerini hızlandırmak ve in-house yapabilmek için mevcuttur. Bütün bu çalışmaların sonucu olarak çok geniş bir ürün yelpazesine sahibiz. Çünkü biliyoruz ki hekimlerin ne kadar alternatifi olursa, sıkıntılı ve limitli vakalarda hekimler o kadar başarılı olurlar. AGS Medikal ve Implance markasının kardeş şirketi olan ve İsviçre’de üretim tesisi bulunan Novodent ve markaları Implantswiss, I-system ve Monoimplant ile implant konusunda dünyada ilk sırada bulunan bir ülkedeki teknolojik gelişmeleri takip edebiliyor ve bünyemize katabiliyoruz. Örneğin, 4 mm boyundaki kemik seviyesi implantı ve zygoma implantlarını da üretmekteyiz. Ayrıca birkaç ay içinde Türkiye’de Pterygoid implantı üreten tek marka olarak, Pterygoid implantlarımızı ürün yelpazemize eklemiş olacağız.

İnovatif ürünlerin sağladığı katma değer hakkında neler söylemek istersiniz?

İnovatif teknolojilerin geliştirilmesinde bir sihir olmadığını, tamamen çalışmaya ve kendini adamaya bağlı olduğunu biliyoruz. Katma değeri yüksek ürünlerin istihdama katkısını inkâr edemeyiz ve geleneksel üretimlerle çok daha büyük miktarlarda üretimle elde edilecek karın, bizim ürettiğimiz ürünlerin yanında çok az kaldığı da bir gerçektir. Örneğin bir vagon dolusu fındık ihracatından elde edilecek gelirin, bizim ürettiğimiz bir karton kutu dolusu implant parçalarından daha az olduğu gerçeği, durumu açıklar. Ama bizim de böyle yerli üretim ürünlere, diş hekimleri olarak sahip çıkmamız gerekli.

REKLAM

İhracat yapıyor musunuz? Ürünlerinizle ile ilgili uluslararası pazarda nasıl bir potansiyel görüyorsunuz?

AGS ve Novodent kardeş firmaları olarak 60’tan fazla ülkeye ihracat yapmaktayız. Üretim ve dağıtım olarak dünya çapında orta büyüklükte bir firmayız ve 50’den fazla bayiimiz aracılığı ile büyük bir pazara hitap etmekteyiz. Dental Implant gelişmekte olan bir sektör ve bu gelişim içinde rakiplerimize göre sağlam adımlarla ilerliyoruz. Üretici olarak iki ana avantajımız bulunuyor, ilki üretim gücümüz ikincisi ise ürün çeşitliliğimiz.

Röportaj: Elvan Genç (VYG)

Bu röportaj, Dişhekimliği Dergisi’nin 142’nci sayısında İnovasyon İhracat kapak konusu içerisinde yayınlanmıştır. Dergiye buradan abone olabilirsiniz.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.