Dentiss Logo

Binlerce Çocuk, Diş Sağlığı Taramasından Geçti

Eskişehir’deki Tepebaşı Belediyesi’nin koruyucu hekimlik çalışmalarının başarılı örneklerinden biri olan Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Eskişehirli çocukların sağlıklı bir ağız yapısı ile yetişmesi adına çalışmalarını sürdürüyor. Şimdiye kadar diş taraması yapılan çocuk sayısı 64 bin 422’ye ulaştı.
03.11.2021       16.31.34

Tepebaşı Belediyesi Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde binlerce çocuk ağız ve diş sağlığı taramasından geçti. Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “Eskişehir’in çocuklarına koruyucu hekimlik ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ücretsiz biçimde hizmet sunmaktan çok mutluyuz.” diyor.

Hiçbir ücret talep edilmeyen merkezde, 2013 yılından bu yana taramadan geçen çocuk sayısı 64 bin 422’ye, sorun tespit edilen ve tedavisi yapılan çocuk sayısı ise 31 bin 740’a ulaştı. Ayrıca 15 bin 756 çocuğa da florlama yapıldı. Merkezde bin 705 çocuğa 3 bin 980 kez psikolojik destek sunulurken 25 bin 250 çocuğa ise eğitim verildi.

REKLAM

Türkiye’de Dördüncü Eskişehir’de İlk…

Eskişehir’de bir ilk olan ve ücretsiz olarak hizmet veren poliklinik hakkında değerlendirmede bulunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, “2013 yılında Şirintepe Mahallesi’nde hizmete sunduğumuz merkezde bugüne kadar 64 bin 422 çocuğumuzun taramasını yaptık. Türkiye’de dördüncü Eskişehir’de ise ilk olan merkez kısa sürede gerçekleştirdiği çalışmalar ile sadece Tepebaşı’nın değil Eskişehir’in de örnek gösterildiği bir nokta haline geldi. Muayeneye gelen çocuklarımız tamamen kendileri için tasarlanmış merkezde çizgi filmler izliyor, eğitimlere katılıyor, bir yandan da hayatları boyunca kullanacakları sağlıklı dişleri korumayı öğreniyor. Merkezimiz ağız sağlığının yanı sıra 4-18 yaş grubu çocuklarımıza psikolojik danışmanlık hizmeti de sunuyor. Merkezimizde sunduğumuz hizmetler ile çocuklarımız diş hekimi korkusu yaşamıyor, gerekli durumlarda tedavileri yapılarak sağlıklı gülüşlere kavuşuyor. Bu hizmetlerden yararlanan çocuk sayısı arttıkça, sağlıklı dişlere sahip olma oranları da artıyor. Bu koruyucu hekimlik uygulaması sadece bir sağlık projesi değil, aynı zamanda sosyal belediyecilik örneğidir. Eskişehir’in çocuklarına koruyucu hekimlik ve sosyal belediyecilik anlayışı ile ücretsiz biçimde hizmet sunmaktan dolayı çok mutluyuz.” sözlerini kullandı.

Şirintepe Mahallesi, Alınca Caddesi No:5 adresinde hizmet veren merkeze, 0 (222) 320 88 10 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.