Dentiss Logo

Bekerecioğlu’nun Açıklamaları CNN Türk’te

VESTA Eğitim Koordinatörümüz Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu’nun rehberli implantoloji hakkındaki açıklamaları CNN Türk’ün haber sitesinde yer aldı.
04.12.2012       11.25.49
VESTA Eğitim Koordinatörümüz Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu’nun rehberli implantoloji hakkındaki açıklamaları CNN Türk’ün haber sitesinde yer aldı. Ülkemizde son zamanlarda yaygınlaşmaya başlayan teknik ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Bekerecioğlu, rehberli implantolojinin oluşabilecek riskleri indirgediğini ve hastanın konforunu arttırdığını belirtti.

Üç boyutlu ortam ile birlikte uygulanan implant hakkında 13 Kasım’da geçilen haberde, şu ifadelere yer verildi:

‘Diş İmplantı Uygulamalarında 3 Boyutlu Dijital Dönem’

“Diş hekimleri için mezuniyet sonrası eğitimler veren VESTA Premium İleri Diş Hekimliği Eğitim Uygulama Merkezi’nin Eğitim Koordinatörü Diş Hekimi Mustafa Bekerecioğlu, ‘Yeni uygulamayla hangi tür implantın, implantların hangi noktaya, hangi açıyla ve hangi derinlikte yerleştirileceği, operasyon öncesinde bilgisayarda 3 boyutlu simülasyonlarla tasarlanıyor. Böylece en uygun implant seçiliyor; en doğru noktaya, en doğru açı, pozisyon ve derinlikte, dijital ortamda yerleştiriliyor.’ dedi.

Yani implant, çeneye 3 boyutlu olarak, dijital ortamda yerleştirilmiş oluyor. Daha sonra bilgisayardan alınan bu veriler sayesinde, kişiye özel bir “rehber plak” üretiliyor.

Minimum ağrı, maksimum memnuniyet

Ağza yerleştirilen “rehber plak”, operasyon esnasındaki riskleri minimuma indiriyor ve bunun yanı sıra tedavi edilen hastaya daha kısa süre, daha az kanama gibi birçok avantaj sağlıyor.

Her hasta için ayrı ayrı tasarlanan ve kişiye özel üretilen “rehber plak”ların kullanıldığı yöntem sayesinde, estetik açıdan da yüksek memnuniyet elde ediliyor. Ayrıca, operasyon esnasında diş eti kaldırılmadığı için kanama çok daha az oluyor, dikiş atılmıyor, şişme ve morarma olmuyor. Operasyon esnası ve sonrasındaki ağrıyı minimuma indiren “3 boyutlu dijijtal rehberli implantoloji”nin en önemli avantajlarından biri de iyileşme süresinin çok hızlı olması.

Adım adım planlama

Dt. Mustafa Bekerecioğlu’nun verdiği bilgiye göre, hastada gerçek zamanlı çalışmada diş hekimleri operasyon esnasında birçok anlık karar vermek zorunda. Operasyon esnasında verilen bu kararların geri dönüşü ise mümkün olmuyor. Oysa bu yöntem, hekimin a’dan z’ye bütün işlemleri yeniden ve yeniden planlamasını, dijital ortamda gerçekleştirdiği simülasyonlarla en doğru kararı vermesini mümkün kılıyor.

Bütün bu işlemler için ihtiyaç duyulan tek şeyin 3 boyutlu dental volumetrik tomografi olduğunu söyleyen Dt. Bekerecioğlu, “Hastanın çene kemiğini her yönüyle inceliyor, bütün adımları tek tek hesaplıyoruz. Simülasyonda en ideal durumu tespit ederek, operasyonun adımlarını belirleyip, sonrasında güvenle ve daha kısa zamanda işlemi hasta ağzında gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu.

Eskiden yurt dışına gönderilirdi, şimdi Türkiye’de mümkün

“İmplant uygulamalarında yeni bir ufuk açan bu teknolojik yaklaşım için eskiden, hastanın tomografisi yurtdışına gönderilirdi. Bu da hastaya ve bize, hem zaman açısından hem emek ve para açısından daha maliyetli oluyordu. Oysa şimdi hem hasta hem hekim açısından ideal bir çalışmayı burada yapabiliyoruz” diyen Bekerecioğlu’na göre “ülkenin özkaynakları yurtdışına gitmemiş oluyor.”

Dt. Bekerecioğlu, Türkiye’deki diş hekimliği uygulamalarının, ileri teknoloji ve fiyat avantajıyla artık Avrupa ve Ortadoğu için bir cazibe merkezi haline geldiğini de sözlerine ekledi.”



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.