Dentiss Logo

Baskil'de Ağız ve Diş Sağlığı Taraması Yapıldı

Elazığ’ın Baskil ilçesi Toplum Sağlığı Merkezi, ilçe genelindeki tarama faaliyetlerine devam ediyor. Proje kapsamında Aydınlar Köyü Kot Mezrası İlkokulu’nda ve Büyükpınar İlkokulu’nda ağız ve diş sağlığı taraması faaliyetinde bulunuldu.
27.04.2013       13.02.37
Taramalar esnasında 59 öğrenci muayene edildi ve tedavi olması gerekenler Elazığ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne yönlendirildi. Yapılan ağız ve diş sağlığı taramalarında Baskil Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Hüseyin Nam ve sağlık ekibi görev aldı. Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Veysel Doğanay, öğrencilere ağız ve diş sağlığı ve bakımı ile ilgili bildiler verdi. Doğanay açıklamasında, “Ağız, sindirim sistemimizin giriş noktasıdır. Ağzımızda bulunan ve yediğimiz besinlerin tadını almamızı sağlayan dilimiz, aynı zamanda besinlerin ağız içindeki hareketlerini ve konuşmamız esnasında harfleri düzgün çıkarabilmemizi sağlamaktadır. Dişlerimiz yediğimiz besinlerin parçalanmasında, seslerin düzgün çıkarılmasında ve düzgün bir yüz görünümünde etkilidir. Diş etlerimiz, dişlerimizin ağzımızda düzgün ve sıralanmış biçimde durmalarını destekler. Dişler ve dil fırçalanmadığı ve düzenli temizlenmediği durumlarda diş etlerimizde istenmeyen bir durum olan kanamalar görülebilir. Bu durum diş eti hastalıklarının başladığını gösterir. Diş etlerimizde kanama meydana gelirse zaman kaybetmeden sağlık merkezlerine başvurmamız gerekir. Ağız ve diş sağlığımızı korumak için, dişlerimizi günde en az iki defa fırçalamayı unutmayalım.” ifadelerini kullandı.



YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.