Dentiss Logo

Bakandan Yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Müjdesi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 4 ilin sağlık yöneticileri ile bir araya geldiği Bölge Değerlendirme Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale illerinin ele alındığı toplantıda Bakan Koca, Biga Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatına başlanacağını duyurdu.
06.05.2021       17.05.02

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 4 ilin sağlık yöneticileriyle Edirne’de bir araya geldi. Toplantı sonrasında yaptığı konuşmada, Edirne, Çanakkale, Kırklareli ve Tekirdağ’ın durumunu her yönüyle ele aldıkları bir toplantı yaptıklarını söyleyen Koca, “Edirne’de Trakya bölgesindeki illerimizin durumuyla ilgili tedbirleri ve uygulamaları yerinde değerlendirme fırsatı bulduk. Salgın yönetiminde bu illerimizin durumunu her yönü ile ele aldık” diye konuştu. 

Dört ildeki Covid-19 mücadele çalışmaları hakkında bilgi veren Koca, Edirne’de 98, Tekirdağ’da 224, Çanakkale’de 135, Kırklareli’nde 139 filyasyon ekibi bulunduğunu belirtip önceki haftaya göre vaka sayılarındaki düşüş oranlarını paylaştı: “Edirne’de geçen haftaya göre vaka sayısında yüzde 50 düşüş yaşandı. Tekirdağ’da son dönemde vaka düşüş oranımız yüzde 40. Çanakkale’de vaka düşüş oranımız Edirne gibi yüzde 50. Kırklareli’nde vaka düşüş oranımız yüzde 35.”

REKLAM

Yeni Hastane Yatırımları 

Bakan Koca, Edirne'de sağlık altyapısının gayet güçlü olduğunu, birçok yatırımın tamamlanıp hizmete alındığını söyledi. Uzunköprü ilçesinde yapımı devam eden 200 yataklı devlet hastanesinin 2023 yılının ilk aylarında tamamlanacağını dile getiren Koca, böylece tüm ilçelerde hastane yatırımlarını tamamlamış olacaklarını belirtti. 

Bölgedeki sağlık tesisi yatırımları hakkında bilgi veren Bakan Koca, yeni kurulacak Ağız Diş Sağlığı Merkezi’ne de değindi: “Çanakkale ilimizde Çan Devlet Hastanesi inşaatını Nisan ayı itibarıyla tamamladık. Tefrişatını tamamlayıp 15 Haziran’da hizmete alacağız. Gökçeada Hastanemizin inşaatını bu yıl tamamlayıp hizmete sunacağız. Biga Ağız Diş Sağlığı Merkezi inşaatına başlıyoruz.” 

Haber: Elvan Genç (VYG) 


YASAL UYARI: Bu yazı/haber/makalenin bütün yayın ve çoğaltma hakları VESTİYER YAYIN GRUBU'na aittir. Kaynak gösterilmeksizin kısmen veya tamamen iktibas edilmesi yasaktır.
Reklam
Reklam


Yorum Ekle
Copyright © 1989-2024, Vestiyer Grup, Tüm Hakları Saklıdır.