Dentiss Logo

Atık Beyanında Son Gün 31 Mayıs

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile 2019 yılı atık beyanlarının, Kovid-19 salgını nedeniyle 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldığı duyuruldu.
31.05.2020       15.28.07

31 Mart 2020 tarihine kadar Atık Beyan Sistemi (TABS) üzerinden tamamlanması gereken 2019 yılı atık beyanları, Coronavirüs (Covit 19) salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda, daha önce 30 Nisan 2020 tarihine kadar uzatılmıştı.

İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sitesinden yapılan açıklamada, ikinci bir uzatma kararı duyuruldu. Arada geçen sürede salgının hala devam ediyor olması sebebiyle TABS beyan dönemi 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatıldı.

İşlemler, https://ecbs.cevre.gov.tr/KullaniciIslemleri/Giris adresinde yer alan Entegre Çevre Bilgi Sistemi'ne (EÇBS) e-devlet kapısı üzerinden giriş yapılarak, aktif değil ise firma ve tesis kaydı yapıldıktan sonra, Atık Yönetim Uygulaması (ATYÖN) üzerinden atık beyanları gerçekleştirilebilir.

Veri girişleri yapılırken, stokta yer alan atık miktarları da dikkate alınmak suretiyle, doğru atık kodu ve miktarının beyan edilmesi ve tıbbi atık üreten tesislerin beyanlarını eksiksiz olacak şekilde yapması gerekiyor.

Beyan işlemleri onaylandıktan sonra bir çıktısının alınarak, kaşelenip imzalandıktan sonra, ilgili idare tarafından istendiği takdirde ibraz edilmek üzere 5 yıl süre ile saklanması da dikkat edilmesi gereken bir konu. Ayrıca beyan işlemlerinin, her yıl açıklanan tarihlerde yinelenmesi gerekmekte.

Entegre Çevre Bilgi Sistemi (EÇBS)’nin https://ecbs.cevre.gov.tr/KullaniciIslemleri/Giris adresi ve Atık Yönetim Uygulaması (ATYÖN) dair https://www.turkiye.gov.tr/ecbs-3 sayfasından daha kapsamlı bilgi elde edilebilir.


Reklam
Reklam

Yorum Ekle
Copyright © Vestiyer Yayın Grubu, 1989-2021. Tüm Hakları Saklıdır.